Ο δεξιός μου μαστός παράγει λιγότερο γάλα

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Γεια σας. Έχω έναν μπεμπούλη 4½ μηνών τον οποίο και θηλάζω αποκλειστικά. Είναι ιδιαίτερα φαγανό παιδάκι μπορώ να πω όμως ευτυχώς μέχρι και σήμερα δεν αντιμετωπίζαμε κανένα πρόβλημα καθώς το γάλα μου φαίνεται να επαρκεί.

Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις μέρες έχω παρατηρήσει ότι ο δεξιός μου μαστός παράγει λιγότερο γάλα με αποτέλεσμα ο μικρός να γκρινιάζει κάθε φορά που θηλάζει από τη δεξιά μεριά.

Να επισημάνω ότι από την αρχή ο δεξιός μου μαστός είχε λιγότερο γάλα από τον αριστερό αλλά η διαφορά δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αυτή που παρατηρώ τις τελευταίες μέρες. Ακόμα θα ήθελα να σας πω ότι τώρα με τη ζέστη ζητάει πιο συχνά το στήθος.

Θα ήθελα να με συμβουλεύσετε για το τι πρέπει να κάνω για να αυξηθεί και πάλι η ροή του γάλακτος καθώς θα ήθελα να τον θηλάσω όσο περισσότερο γίνεται.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την απάντησή σας,
Αναστασία, Λαύριο
02/07/2014

Αγαπητή Αναστασία,
το μωρό σου μπορεί να γκρινιάζει  όταν ελαττώνετε η ροή τού γάλακτος και να δυσανασχετεί, κάποια βρέφη εκνευρίζονται όταν μειώνεται η ροή και ζητούν το επόμενο στήθος.

Το ότι θηλάζει συχνά δεν είναι ανησυχητικό, μπορεί να διψάει, μπορεί να αυξάνει την παραγωγή γιατί μεγαλώνει, μπορεί να βγάζει δόντι κ.λ.π.

Εφόσον ο παιδίατρος σου επιβεβαιώνει ότι αναπτύσσεται κανονικά μην σε ανησυχεί τίποτα!

Εύχομαι καλούς θηλασμούς. 

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP