Λήψη σιδήρου και ευαίσθητο γαστρεντερικό νηπίου

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα σε όλους σας. 'Εχω ένα κοριτσάκι 14 μηνών που θηλάζω από την αρχή αποκλειστικά. Πριν 4 μήνες είχαμε κάνει αιματολογικές που έδειξαν ήπια αναιμία. Επειδή η μικρή είχε έναν μετεωρισμό επέλεξα να μην της δώσω σίδηρο όπως μου πρότεινε η παιδίατρος.

Τώρα επαναλάβαμε τις αιματολογικές κ έδειξε ότι η φεριτίνη είναι 4,7 με φυσιολογικές τιμές από 10-400. Να σημειώσω ότι λόγο του μετεωρισμού έχουμε ξεκινήσει σταδιακά να δίνουμε γαλακτοκομικά και να εισάγουμε τροφές στο παιδί (με την καθοδήγηση παιδογαστρεντερολόγου).

Δεν έχω μιλήσει ακόμα με την παιδίατρο αλλά φοβάμαι ότι θα απαιτήσει την λήψη σιδήρου κ εγώ ανησυχώ ότι θα λαμβάνοντάς τον θα επηρεάσει το ευαίσθητο γαστρεντερικό της.

Δεν ξέρω ποια λύση να ακολουθήσω ώστε να μην επηρεαστεί το γαστρεντερικό της και να διορθώσουμε και την ήπια αναιμία. Και μία ακόμα ερώτηση: Η αναιμία αυτή από τι μπορεί να προέρχεται;

Ειλικρινά, σας ευχαριστώ για την υπέροχη προσπάθεια και την τεράστια βοήθεια που μας παρέχετε! Να συνεχίσετε έτσι!

Τάνια, Καβάλα

11/07/2014

Αγαπητή Τάνια,
Η έλλειψη σιδήρου σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ συχνή και συνήθως διατροφικής προέλευσης.

Δεν μας γράφεις την αιμοσφαιρίνη και τον σίδηρο από τις τελευταίες αναλύσεις αλλά αν δεν είναι σοβαρή η αναιμία, με πολύ προσεχτική και πλούσια σε σίδηρο διατροφή μπορεί να αποφύγεις την χορήγηση σιδήρου.

Από την άλλη, κάποια σκευάσματα σιδήρου είναι πιο ανεκτά από άλλα και μπορείς να δεις πιο ταιριάζει στο παιδί σου.

Αν λόγω του προβλήματος δεν μπορείς να εντάξεις πολλές πλούσιες σε σίδηρο τροφές στη διατροφή τότε δεν μπορείς να αποφύγεις το συμπλήρωμα σιδήρου.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP