Το μωρό μου όλη μέρα κλαίει, σφίγγεται και δείχνει να πονάει η κοιλιά του

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα. Έχω ένα βρεφάκι 34 ημερών την οποία και θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή γέννησής της. Το πρόβλημα είναι ότι η μικρούλα μου, όλη μέρα κλαίει, σφίγγεται, τεντώνει με δύναμη τα ποδαράκια, βογγάει και είναι εμφανές ότι την πονάει η κοιλίτσα της. Αυτό διαρκεί όλη μέρα!

Τρώει κανονικά χωρίς περιορισμό, είτε από πείνα είτε για παρηγοριά. Εκεί που ηρεμεί λίγο, ξαφνικά τινάζεται και αρχίζει το κλάμα. Επίσης εδώ και περίπου 10 ημέρες είχε μόνο 2 κενώσεις, μετά από πολλή προσπάθεια. Αφήνει πολλά αέρια τα οποία μυρίζουν αρκετά.

Από την ημέρα που γέννησα δεν έχω καταναλώσει καθόλου αγελαδινά γαλακτοκομικά και προσέχω πολύ με τα όσπρια. Μπορεί η δυσφορία αυτή να οφείλεται στην διατροφή μου; Να κάνει κάποια αλλεργία; Η παιδίατρος, μας υποστηρίζει πολύ, αλλά θεωρεί ότι όλα ξεκινάνε από την διατροφή της μαμάς. Τί μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το μωράκι μου που υποφέρει;
Λουίζα, Αθήνα
13/06/2014

Αγαπητή φίλη,
Η αιτιολογία των κολικών 1ου τριμήνου όπως ονομάζονται είναι άγνωστη. Κατά καιρούς έχουν ενοχοποιηθεί το ανώριμο έντερο, η αλλεργία στο γάλα της αγελάδας, η διατροφή της μητέρας κλπ χωρίς όμως επαρκή επιστημονικά στοιχεία που να στηρίζουν τις υποθέσεις αυτές.

Πρόσφατα αναφέρθηκε η μειωμένη παράγωγη της μητέρας ως αιτία κολικων. Η απόχη από τα γαλακτοκομικά φανερώνει τα πρώτα αποτελέσματα σε 1 με 3 εβδομάδες και δε βοηθάει σε πολλές περιπτώσεις. Θα πρότεινα να συζητήσετε με τη παιδίατρο σας η  ένα πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας ibclc για πιθανούς τρόπους αύξησης της παραγωγής σας.

Καλό κουράγιο και θυμηθείτε ότι προσφέρετε ότι καλύτερο στο παιδί σας.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP