Το άγχος επηρεάζει τον παιδικό εγκέφαλο

Νέα έρευνα έδειξε ότι μικρά παιδιά με άγχος εμφανίζουν αλλαγές στη δομή και τη συνδεσιμότητα της αμυγδαλής τους


Παιδιά με προβλήματα άγχους έχουν μεγαλύτερο κέντρο φόβου στον εγκέφαλο, αναφέρουν ερευνητές. 

Νέα έρευνα περιέλαβε 76 παιδιά, ηλικίας 7 έως 9 ετών. Στις συγκεκριμένες ηλικίες μπορεί να εντοπιστούν με αξιοπιστία τα χαρακτηριστικά και τα συμπτώματα που σχετίζονται με το άγχος, σύμφωνα με τους ερευνητές του Stanford University School of Medicine.

Οι γονείς έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα άγχους των παιδιών τους και τα παιδιά υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η δομή και η λειτουργία του εγκεφάλου τους.

Οι ερευνητές εστίασαν στην αμυγδαλή, το κέντρο φόβου ενός ανθρώπου, και ανακάλυψαν ότι παιδιά με υψηλά επίπεδα άγχους είχαν μεγαλύτερη αμυγδαλή σε σύγκριση με παιδιά που εμφάνιζαν χαμηλά επίπεδα άγχους.

Η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, σημειώνουν οι ερευνητές, είχε περισσότερες συνδέσεις με άλλες περιοχές που εμπλέκονται στην προσοχή και την αντίληψη συναισθημάτων.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν επίσης τρόπο να προβλέψουν τα επίπεδα άγχους των παιδιών με βάση το μέγεθος της αμυγδαλής και το επίπεδα σύνδεσής της με άλλες περιοχές του εγκεφάλου, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ''Biological Psychiatry.''

Ο ερευνητής, Dr. Shaozheng Qin, δήλωσε ότι προκαλεί κατάπληξη ότι αλλαγές στη δομή και τη συνδεσιμότητα της αμυγδαλής ήταν τόσο σημαντικές σε παιδιά με υψηλότερα επίπεδα άγχους, δεδομένης της μικρής ηλικίας των παιδιών και του γεγονότος ότι τα επίπεδα άγχους τους ήταν πολύ χαμηλά για να παρατηρηθούν κλινικά.

Η έρευνα αποτελεί σημαντική εξέλιξη στον εντοπισμό μικρών παιδιών που αντιμετωπίζουν κίνδυνο αγχωδών διαταραχών και βελτιώνει την κατανόηση του τρόπου που εμφανίζεται το άγχος στους ανθρώπους, σύμφωνα με τον Qin.

Ενώ η έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ των επιπέδων άγχους και της δομής και συνδεσιμότητας της αμυγδαλής στα παιδιά, δεν απέδειξε αιτιατή σχέση.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP