Θέλεις να θηλάσεις; Άνοιξε τα μάτια σου και κλείσε τα αυτιά σου!!


Μοιραστείτε τους 10λογους για τον μητρικό θηλασμό που ακολουθούν, με κάθε γυναίκα έγκυο ή μητέρα που γνωρίζετε και που ενδιαφέρεται να θηλάσει το παιδί της, για να την ενθαρρύνετε και να στηρίξετε την επιθυμία ή την προσπάθειά της για τον μητρικό θηλασμό!

Οι 10λογοι που επιμελήθηκε η Ομάδα του mitrikosthilasmos.com συμβουλεύουν και υποστηρίζουν τις νέες μητέρες ενώ απαντούν στα πιο συχνά ερωτήματα περί θηλασμού και καταρρίπτουν τους πιο συχνούς μύθους και απαρχαιωμένες/λανθασμένες αντιλήψεις!Άνοιξε τα μάτια σου!
...σκέψου λογικά!


 1. Ενημερώσου από πριν! Φρόντισε πριν γεννηθεί το μωρό, μαζί με τον μπαμπά να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε!
 2. Εμπιστέψου τη φύση! Το σώμα σου είναι «προγραμματισμένο» να θρέψει το μωρό σου και μετά τη γέννησή του!
 3. Κάνε καλή αρχή! Από την πρώτη κιόλας ώρα, βάλε το μωρό στο στήθος σου κάθε φορά που το ζητάει!
 4. Εξασκήσου... με δάσκαλο το μωρό σου! Χαλάρωσε, πέταξε τα ρολόγια και ακολούθησε τις ανάγκες του! Με το ένστικτο της επιβίωσης θα σου δείχνει τον δρόμο και σύντομα όλα θα είναι απλά!
 5. Αν δεις τα σκούρα... ζήτα βοήθεια! Δεν βρίσκεις βολική στάση; πληγώθηκαν οι θηλές σου; το μωρό δεν θηλάζει ικανοποιητικά; Μίλα με σύμβουλο θηλασμού (IBCLC ή LLL) άμεσα!
 6. Θήλασε ελεύθερα! Παντού και πάντα χωρίς ταμπού, ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς! Ο θηλασμός είναι δικαίωμα, τόσο δικό σου όσο και του μωρού σου!
 7. Θα επιστρέψεις στη δουλειά; Συνέχισε το θηλασμό τις ώρες που είσαι με το μωρό σου! Αν επιθυμείς να του αφήνεις το γάλα σου όταν λείπεις, άντλησέ το με το χέρι ή με θήλαστρο!
 8. Όταν το μωρό σου αρχίσει τις στερεές τροφές... Θυμήσου! Μέχρι τον 1ο χρόνο του μωρού, ο θηλασμός είναι η κύρια τροφή του και οι υπόλοιπες τροφές... απαραίτητες αλλά συμπληρωματικές!
 9. Θηλασμός μετά τον χρόνο Ο ΠΟΥ & η Unicef ενθαρρύνουν το θηλασμό για τουλάχιστον 2 χρόνια και πέρα από αυτό για όσο είναι αμοιβαία επιθυμητό από τη μητέρα και το παιδί!
 10. Απόλαυσέ το!! Μπορεί τα οφέλη του θηλασμού να είναι μακροχρόνια για σένα και το παιδί σου όμως αυτές οι στιγμές δεν κρατάνε για πάντα... Απόλαυσέ το!


  Κλείσε τα αυτιά σου!
  ...στις σειρήνες!

  1. Τις πρώτες μέρες δεν έχεις γάλα! Λάθος! Έχεις το πρωτόγαλα και είναι το μόνο που χρειάζεται το νεογέννητο μωρό σου!
  2. Ε, να δίνεις και λίγο συμπλήρωμα... Λάθος! Αν δεν υπάρχει ιατρικός λόγος, όσο θηλάζεις σωστά, συχνά και ανεμπόδιστα, το γάλα σου επαρκεί!
  3. Βάλε όρια από την αρχή! Λάθος! Τα όρια και οι περιορισμοί είναι που δημιουργούν τα προβλήματα! Ξέχνα το ρολόι!
  4. Να πλένεις το στήθος σου πριν και μετά το θηλασμό! Λάθος! Το γάλα που μένει επάνω προστατεύει τις θηλές σου ενώ το νερό και το σαπούνι τις ξεραίνει και είναι πιο εύκολο να πληγωθούν!
  5. Όχι στις πολλές αγκαλιές... ναι στην πιπίλα! Λάθος! Η αγκαλιά κανέναν δεν έβλαψε ή κακοέμαθε ποτέ! Το μωρό δεν έχει ανάγκη το καουτσούκ ή τη σιλικόνη αλλά τη σωματική επαφή με τη μαμά του!
  6. Πρόσεχε τί τρως! Δεν επιτρέπονται όλα... Λάθος! Δεν υπάρχει λόγος για προκαταβολικούς περιορισμούς στη διατροφή σου! Φρόντισε απλά, να τρέφεσαι ικανοποιητικά!
  7. Αν πάρεις φάρμακα κόψε το θηλασμό! Λάθος! Τα περισσότερα φάρμακα είναι συμβατά με το θηλασμό! Ζήτησε από τον γιατρό σου μια «φιλική» αγωγή!
  8. Αν καπνίζεις κόψε το θηλασμό! Λάθος! Το κάπνισμα δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό. Είναι βλαβερό για το μωρό ανεξάρτητα από το αν η μητέρα θηλάζει ή όχι!
  9. Όχι στις βαφές μαλλιών, τη γυμναστική, τα σφραγίσματα... Τα παραπάνω δεν αποτελούν αντένδειξη για το θηλασμό!
  10. Μέχρι πότε θα θηλάζεις; Φτάνει πια! Αυτό... θα το αποφασίσεις εσύ και το παιδί σου ΜΟΝΟ! Δεν υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο!
  Οι παραπάνω 10λογοι αποτελούν το θεματικό δίπτυχο του 2ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Θηλασμού που διοργάνωσε το Mητρικός Θηλασμός.com

  Δημοσίευση: 05/06/2014

  Διαβάστε επίσης:

  ___________________________________

  Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

  ___________________________________
  ___________________________________
  ___________________________________
  ___________________________________

  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

  ___________________________________
  Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
  έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
  Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

  Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

    © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

  Back to TOP