Σε μωρό που θηλάζει δίνουμε τσάι για να εξασκηθεί στο μπιμπερό;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα.Το αγοράκι μου είναι 3 μηνών και 7 ημερών. Πιπίλα δεν παίρνει καθόλου και φοβάμαι μήπως δεν πάρει καθόλου μπιμπερό, καθώς ενδέχεται να ξεκινήσω σύντομα δουλειά.

Όταν το ρώτησα αυτό στον παιδίατρο, μου είπε ότι για να τον δοκιμάσω, μπορώ να του δίνω μία φορά τη μέρα τσαγάκι το μπιμπερό για να εξασκηθεί. Τσαγάκι και όχι γάλα γιατί λέει έχει αρκετά κιλά οπότε δεν έχει θέμα.

Το ερώτημα μου είναι το εξής: ενώ θηλάζουμε αποκλειστικά κάνει να δίνουμε τσάι ή άλλα υγρά; Γιατί απ' όσο ξέρω απαγορεύεται. Εσείς τι θα με συμβουλεύατε;
Τέτα, Θεσσαλονίκη

27/06/2014

Αγαπητή Τέτα,
Το μωράκι σου δεν χρειάζεται τίποτα άλλο εκτός από το γάλα σου και δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να πιει κάτι άλλο για να μάθει το μπιμπερό.

Η εισήγηση μου θα ήταν να βγάζεις μικρές ποσότητες γάλα περίπου 30 ml και να το δίνεις μια φορά τη μέρα για να εξοικειωθεί χωρίς να πετάς και μεγάλη ποσότητα γάλα αν δεν το πιει.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP