Γιατί το μωρό είναι ανήσυχο στο στήθος ειδικά το βράδυ;

Απαντά η Χρυσή Καλοπίση
Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση. Έχω ένα κοριτσάκι 4 μηνών και 10 ημερών. Γεννήθηκε 3270gr και όταν βγήκε από το μαιευτήριο ήταν 2800γρ. Θηλάζω αποκλειστικά από τη πρώτη μέρα.

Την τελευταία εβδομάδα είναι πολύ ανήσυχη στο στήθος ειδικά το βράδυ. Μπορεί να φάει από το ένα στήθος αλλά δεν ηρεμεί και δίνω πολλές φορές και το δεύτερο αλλά πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Κλαίει και σπρώχνει και αναγκάζομαι να τη κοιμίζω με κούνημα στο στήθος μετά από πολλή ώρα.

Μήπως δεν έχω αρκετό γάλα και πεινάει και γι' αυτό αντιδρά έτσι; Ενώ είχε πρόγραμμα κατά κάποιο τρόπο, τώρα είναι όλη τη μέρα στο στήθος ή στα χέρια γιατί διαφορετικά γκρινιάζει.

Παίρνω το τσάι θηλασμού και θέλω να συνεχίζω να θηλάζω αλλά φοβάμαι ότι κάνω κάτι λάθος με αποτέλεσμα να πεινάει. Τι να κάνω;

Σωτηρία, Λαμία
06/06/2014

Αγαπητή Σωτηρία,
να σου ζήσει το κοριτσάκι σου.

Τα μωρά πολλές φορές γίνονται ανήσυχα στην ηλικία αυτή και πράγματι αλλάζουν πολύ το "πρόγραμμά" τους. Κυρίως επηρεάζεται πολύ ο ύπνος τους και αυτό δημιουργεί μεγάλη ένταση στις μητέρες και πολλές αμφιβολίες!

Προσπάθησε να ανταποκριθείς στις ανάγκες της θηλάζοντας κάθε φορά που το ζητάει, κάνοντας μασάζ στο μαστό κατά τη διάρκεια του θηλασμού και προσφέροντας πάντα και τους δύο μαστούς ανά γεύμα.

Αν θηλάζει και από τους δύο μαστούς και παραμένει ανήσυχη, ξαναθήλασε την κάνοντας πολλές εναλλαγές στους μαστούς. Ακόμη κι αν έχει μειωθεί η παραγωγή σου, με συχνούς θηλασμούς, μασάζ και συχνές εναλλαγές μαστών θα αυξηθεί.

Αν η κατάσταση δε βελτιωθεί σε μια εβδομάδα καλό θα ήταν να συζητήσετε και με τον παιδίατρο σας.

Καλή συνέχεια.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
"Απανταχού θηλάζουσες"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP