Χειρισμός ακροποσθίας βρέφους

Παιδίατρος, paidiatroschania.com

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την πολύτιμη βοήθειά σας. Είμαι μαμά ενός κοριτσιού 4 ετών το οποίοι θήλασα για 2 χρόνια και ενός 5μηνου αγοριού, το οποίο θηλάζω αποκλειστικά (αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία στην συγκεκριμένη περίπτωση).

Ο παιδίατρός μας (την νέας "σχολής" - δηλαδή νέος σε ηλικία) μου είπε να μην πειράζουμε καθόλου την ακροποσθία -σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους παιδιάτρους εδώ- γιατί θα δημιουργήσουμε περισσότερο πρόβλημα παρά καλό. Συμπλήρωσε ότι θα το βλέπει εκείνος κάθε φορά που θα τον επισκεπτόμαστε.

Έτσι κι έκανα. Όμως την τελευταία φορά που τον είδε, τράβηξε το "πετσάκι" περισσότερο απ' ότι συνήθως με αποτέλεσμα, αφενός το μωρό να βάλει τα κλάματα και αφετέρου να φανεί το "κόκκινο" και αρκετό σμήγμα.

Όταν τον ρώτησα τι συνέβη, μου είπε πως δεν πειράζει, δεν έγινε κάτι και να μην ανησυχώ καθόλου. Όμως όταν γυρίσαμε σπίτι, το μωρό ξανάβαλε τα κλάματα όταν έκανε τσίσα του και μία ημέρα μετά είναι ακόμη κόκκινο το σημείο στην άκρη. Σημειωτέον ότι δεν το έχω πειράξει καθόλου από εκείνη τη στιγμή.

Έγινε λάθος χειρισμός από τον γιατρό; Μπορεί να έχει προκαλέσει αντίθετα αποτελέσματα λόγω της μικρή ηλικίας του μπέμπη; Μπορώ να κάνω κάτι τώρα για να τον βοηθήσω; Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω, να αλλάξω γιατρό, να ακούσω κάποιον της "παλιάς σχολής" ή όχι; Γιατί οι παιδίατροι έχουν τόσο αντικρουόμενες απόψεις σε αυτό το θέμα;

Σας ευχαριστώ και πάλι

Αγγελική, Μεσολόγγι
06/06/2014

Καλησπέρα.
Συγχαρητήρια που είσαστε τόσο κοντά στον θηλασμό και στα δύο σας παιδιά. Νοιώθουμε υπέροχα όταν η οικογένεια του θηλασμού μεγαλώνει και γεμίζει με καινούργια μέλη!

Ο παιδίατρος σας χειρίστηκε πολύ καλά και σεβάστηκε την ακροποσθία του παιδιού σας. Πιθανόν να δημιουργήθηκε κάποιος μικροτραυματισμός κατά τον χειρισμό που περιγράψατε. Είναι φυσιολογικό να τσούζει όταν κάνει τσισάκια του.

Ενημερώστε τον παιδίατρο σας που πιθανόν να σας δώσει μια κρέμα αντιβιοτική-επουλωτική. Εσείς μπορείτε να τον βοηθήσετε πλένοντας τον με δροσερό χαμομήλι.

Δεν έχετε λόγο κατά την ταπεινή μου γνώμη να αλλάξετε παιδίατρο.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
"Απανταχού θηλάζουσες"Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP