Χρειάζομαι πλέον το θήλαστρο ή όχι;

Παιδίατρος, paidiatroschania.com

Γεια σας, είμαι νέα μανούλα ενός μπέμπη 7 εβδομάδων. Για διάφορους λόγους έτυχε να γεννήσω και να βρίσκομαι ακόμη στο εξωτερικό οπότε δεν είχα τη βοήθεια και τη σωστή ενημέρωση σχετικά με το θηλασμό.

Από την αρχή θέλησα να θηλάσω αποκλειστικά και το κατάφερα μέχρι τώρα παρόλο που είχα πόλεμο από παντού και οι δυο παιδίατροι που πήγα πίεζαν για ξένο γάλα επειδή τις πρώτες δυο βδομάδες ο μικρός έχανε βάρος και μετά δεν έπαιρνε το σωστό όπως είπαν.

Τελικά με πολύ αγώνα τα καταφέραμε με το να αντλώ (νοίκιασα νοσοκομειακό) και να του δίνω δικό μου έξτρα αντί για ξένο και πλέον παίρνει σωστά και ο γιατρός μου "επέτρεψε" να συνεχίσω αποκλειστικά με την προϋπόθεση ότι θα του δίνω έξτρα 80-120 γρ δικό μου γάλα.

Έτσι όλη τη μέρα θηλάζω αντλώ ταΐζω απλά υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι μήπως το θήλαστρο δεν έχει κανένα νόημα τελικά και μήπως το παιδί παίρνει πλέον όσο θέλει και εγώ το μπουκώνω.

Θηλάζουμαι 8-10 φορές τη μέρα από 30' κάθε στήθος τη φορά. Επιπλέον σήμερα μου ήρθε περίοδος και κάπου διάβασα ότι σχετίζεται με τη χρήση θηλάστρου και πιθανή μείωση παραγωγής . Εσείς τι λέτε; Να το συνεχίσω;
Βασιλική, Αθήνα
08/05/2014

Βασιλική συγχαρητήρια για την επιμονή και την υπομονή σου!

Συγχαρητήρια που κατάφερες τον αποκλειστικό θηλασμό και νίκησες όλους αυτούς που όφειλαν να σε στηρίξουν και να σε ενθαρρύνουν στα πρώτα σας βήματα!

Είναι όμως τόσο ελπιδοφόρο και αισιόδοξο το παράδειγμα σου, γιατί αποδεικνύει ότι την θέλησή σου για θηλασμό δεν μπορεί εύκολα κάποιος να την αποδυναμώσει!

Ένα τελευταίο εμπόδιο στο όμορφο ταξίδι του θηλασμού που ξεκίνησες με το παιδί σου, είναι το "θήλαστρο" το οποίο και πρέπει να... κατεβάσεις στην αμέσως επόμενη στάση! Από τις περιγραφές σου δεν χρειάζεσαι πλέον την βοήθεια του. Μόνο άγχος, επιπλέον κόπο και ανασφάλεια σου προσφέρει.

Άφησε το στην άκρη για αργότερα όταν και εφόσον προκύψει η ανάγκη για τράπεζα γάλατος και τότε η χρήση του να γίνει με καθοδήγηση και συμβουλευτική από έμπειρο σύμβουλο θηλασμού.

Αφεθείτε λοιπόν στην skin to skin επαφή με τον γιο σου, δείξε την τρυφερότητα, την καλοσύνη, την αποδοχή που μόνο ο φυσικός θηλασμός μπορεί να προκαλέσει στην ανθρώπινη φύση!

Σύντομα θα σε ανταμείψει για την επιλογή σου να τον θηλάσεις αποκλειστικά, με μια σχέση που όμοιά της δεν υπάρχει!

Θα είμαστε δίπλα σας όποτε μας χρειαστείς.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP