Τώρα που προσέχω τη διατροφή μου υπάρχει περίπτωση να αραίωσε το γάλα μου;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Αγαπητοί ειδικοί, θα ήθελα να ρωτήσω, αν λόγω του ότι έχω αρχίσει να προσέχω τη διατροφή μου (έκοψα τα γλυκά και το ψωμί και περιόρισα το κρέας), υπάρχει περίπτωση να μη χορταίνει πια η μικρή μου; Να αραίωσε δηλ. το γάλα μου;

Από τότε που ξεκίνησα τη διατροφή, ξυπνάει 10 φορές το βράδυ για να θηλάσει, ενώ πριν ξυπνούσε 2 -3 το πολύ!

Θα εκτιμούσα βαθύτατα τη συμβουλή σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Χαρά, Βόλος
06/05/2014

Καλησπέρα σας,
Δεν επιδρά η διατροφή σας στην ποσότητα και την ποιότητα του γάλακτος που χορηγείται στο βρέφος σας. Παρά ταύτα μια δίαιτα με αποτέλεσμα ως 4 κιλά το μήνα λιγότερο χωρίς να υπολείπονται βασικά διατροφικά συστατικά είναι ποιο πρέπουσα στην διάρκεια του θηλασμού.

Το ότι το μωρό σας ξυπνά και αναζητά περισσότερους θηλασμούς αυτήν την περίοδο πιθανά να οφείλεται στην αναπτυξιολογική φάση που διανύει.

Μετά τον όγδοο και μέχρι περίπου το δέκατο τέταρτο μήνα, το μωρό -που μέχρι τότε ένιωθε ένα με τη μητέρα του- αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως ξεχωριστό άτομο. Τότε αναπτύσσει δεσμό προσκόλλησης με τη μητέρα του, που το φροντίζει και ικανοποιεί τις ανάγκες του.

Σε αυτή τη φάση μπορεί να προκύψει κι ένα πολύ συνηθισμένο για τα μωρά πρόβλημα: το μικρό σας νομίζει ότι μόλις σας χάνει από τα μάτια του... εξαφανίζεστε από τη ζωή του. Για το λόγο αυτό ξυπνά περισσότερο το βράδυ και θηλάζει σύντομα!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:


Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Θηλασμού
"Απανταχού θηλάζουσες"___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP