Είμαι έγκυος και το στήθος μου αντί να μεγαλώνει, ξεπρήστηκε. Είναι φυσιολογικό;

Απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος
MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης, Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology

Είμαι 26 εβδομάδων και ενώ τον πρώτο καιρό το στήθος μου είχε μεγαλώσει αρκετά νομίζω πως ξαφνικά ξεπρήστηκε. Είναι
φυσιολογικό; Δε θα πρεπε όσο περνάει ο καιρός να μεγαλώνει;

Ευχαριστώ

Ιωάννα, Νέα Ιωνία
27/05/2014

Αγαπητή φίλη,

Όσο προχωρεί η κύηση τόσο το στήθος προετοιμάζεται για το θηλασμό. Συνήθως οι μαστοί εξακολουθούν να μεγαλώνουν μέχρι και τον τοκετό και μετά με τη γαλακτοφορία.

Όμως πολλές φορές δίνουν την εντύπωση ότι σταμάτησαν να μεγαλώνουν, γιατί η πιο μεγάλη και εντυπωσιακή αύξηση, με μεγαλύτερο ρυθμό, είναι στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Αν τελικά έχουν πραγματικά σταματήσει να μεγαλώνουν και αισθάνεστε ότι έχουν «ξεπρηστεί» σε σχέση με την αρχή της εγκυμοσύνης σας, καλό είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας. 
1 σχόλια :

Χριστίνα ,  27/5/14 16:30  

Το ίδιο είχα πάθει και την ίδια ανησυχία είχα και εγώ όταν διέκοψα τα χάπια προγεστερόνης. Δυστυχώς το πολύ πρήξιμο είναι μία από τις παρενέργειες.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP