Απουσία περιόδου και τριχοφυΐας κατά την περίοδο θηλασμού


Απαντά ο Στέλιος Ι. Γρηγοράκης
Ενδοκρινολόγος MD, Phd, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
www.familywellness.gr

Καλημέρα σας,
Είμαι 35 χρόνων και πριν από 3 μήνες γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι. Έκτοτε τον θηλάζω αποκλειστικά και παρατήρησα ότι εξαφανίστηκε η τριχοφυΐα στην περιοχή της μασχάλης. Ενώ δηλαδή ξύριζα την περιοχή μέρα παρά μέρα, από την στιγμή της γέννας και μέχρι σήμερα δεν έχω παρά μόνο ένα χνουδάκι.

Θηλάζω όπως είπα αποκλειστικά και επιπλέον δεν μου έχει έρθει ακόμα περίοδος. Είναι ορμονική διαταραχή που ακολουθεί τον θηλασμό; Να το ψάξω σε κάποιον ενδοκρινολόγο; Ποτέ πριν δεν είχα σχετικά προβλήματα υγείας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας
Θεοδώρα, Λάρισα
12/05/2014

Θεοδώρα,
Το γεγονός ότι 3 μήνες μετά τον τοκετό δεν έχεις περίοδο ενώ θηλάζεις αποκλειστικά είναι τελείως φυσιολογικό. Κατά μέσο όρο η περίοδος έρχεται κατά τον όγδοο μήνα.

Για το πρόβλημα στην μασχάλη, είναι ασυνήθιστο δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό που να απαιτεί κάποιο άμεσο ενδοκρινολογικό έλεγχο. Θα ήταν πιο αξιοσημείωτο αν συνοδευόταν και με απώλεια τριχών σε άλλα μέρη του σώματος (π.χ. εφήβαιο, κεφαλή).

Αν όμως παρατηρήσεις το ίδιο και σε άλλα σημεία ή πραγματικά αργήσει να επανέλθει η περίοδος ή ότι έχεις άλλα περίεργα συμπτώματα τότε καλύτερα να σε δει κλινικά ένας ενδοκρινολόγος.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP