Τα χαμηλά επίπεδα οιστραδιόλης είναι λόγος διακοπής του θηλασμού;


Απαντά ο Στέλιος Ι. Γρηγοράκης
Ενδοκρινολόγος MD, Phd, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
www.familywellness.gr

Ο γιος μου είναι 2 ετών και 3 μηνών και θηλάζει μέχρι σήμερα. Σε μια πρόσφατη επίσκεψη στον γυναικολόγο και έπειτα από εξετάσεις αίματος διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα οιστραδιόλης έχουν πέσει αρκετά χαμηλά (τιμή 31,14)
δικαιολογώντας τα προβλήματα στις επαφές και την έντονη ξηρότητα. Η περίοδος δεν έχει επανέλθει ακόμα.

Ο γυναικολόγος πρότεινε να ξεκινήσω αποθηλασμό. Ωστόσο, θα ήθελα να συνεχίσω να θηλάζω τον γιο μου για όσο διάστημα αυτός επιθυμεί. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσω τα προβλήματα που προκαλεί η χαμηλή οιστραδιόλη ή θα πρέπει να σκεφτώ τον αποθηλασμό;
Κατερίνα, Ηγουμενίτσα
02/04/2014

Αγαπητή Κατερίνα,
Θεωρώ ότι η σκέψη να συνεχίσεις τον θηλασμό είναι σωστή, εφόσον την διακοπή του θηλασμού και τον απογαλακτισμό την αποφασίζει κυρίως το παιδί.

Δεν νομίζω ότι απ’ όσα περιγράφεις προκύπτει λόγος διακοπής θηλασμού.Τα επίπεδα οιστραδιόλης δεν δίνουν κάποια ιδιαιτέρως χρήσιμη πληροφορία και μερικές θηλάζουσες γυναίκες πράγματι αργούν να έχουν περίοδο μετά τοκετό.

Νομίζω ότι μια επίσκεψη σε Ενδοκρινολόγο για έλεγχο του θυρεοειδούς θα ήταν χρήσιμη. Αν υπάρχει “ορμονικό πρόβλημα” δεν θα το λύσει ο απογαλακτισμός!

Για να επανέλθει η περίοδος μπορείς άνετα να περιμένεις. Επιπλέον, μια κολπική κρέμα με οιστρογόνα (δεν θεωρείται ότι σ’ αυτή την ηλικία μπορεί να επηρεάσει είτε τον θηλασμό είτε το ίδιο το παιδί) πιστεύω ότι θα βελτίωνε την ξηρότητα του κόλπου και θα διευκόλυνε τις επαφές. 

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP