Οι ανησυχίες μιας νέας μητέρας

Μαρία Λαζαρίδου
Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα, με λένε Άννα είμαι 19 χρονών και έχω έναν γιο 20 ημερών! Από την γέννηση του μέχρι τώρα σαν άπειρη μητέρα νοιώθω ένα παράξενο αίσθημα ότι δεν θα τα πάω καλά με το μωρό ότι δεν θα γίνω καλή μαμά και ενώ τον κοιτάζω όταν κοιμάται μου έρχονται δάκρυα στα μάτια και προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω.

Τις ώρες που κοιμάται και πρέπει να ξεκουράζομαι, εγώ νοιώθω τόσο έντονο το αίσθημα αυτό που με πιάνει υπερένταση και τελικά δεν καταφέρνω να ξεκουραστώ. Τι μου συμβαίνει; Γιατί τα σκέφτομαι όλα αυτά και τι μπορώ να κάνω για την επίλυση αυτού του προβλήματος;

Άννα, Μυτιλήνη
20/03/2014

Αγαπητή Άννα, να σας ζήσει το αγοράκι σας!

Ακούγεστε ανήσυχη και μπερδεμένη. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα που έχετε είναι συνηθισμένα στις καινούριες μανούλες τις πρώτες μέρες του ερχομού του μωρού τους.

Υπάρχουν  ορμονικές αλλαγές στο σώμα σας μετά το τοκετό. Η καθημερινότητα  σας άλλαξε αφού τώρα πια έχει έρθει το αγοράκι σας στη ζωή σας και η φροντίδα του μονοπωλεί το χρόνο σας.  Είναι εύλογο να  αναρωτιέστε αν θα καταφέρετε να γίνεται καλή μαμά.  Η αλλαγή στη ζωή σας είναι πρωτόγνωρη και μεγάλη.  Τα ερωτήματα και οι σκέψεις πολλές.

Αν οι σκέψεις που κάνετε γίνονται κάθε μέρα και πιο έντονες  και εσείς συνεχίζετε να βρίσκεστε σε υπερένταση και ως αποτέλεσμα να μην είστε σε θέση να φροντίσετε τον εαυτό σας  και το μωρό σας, χρειάζεστε βοήθεια. Προτείνω να επικοινωνήσετε με κάποιο ειδικό άμεσα.  Μη το καθυστερήσετε.  

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP