Δυστυχώς θήλασα μόνο 8 μήνες…

Δυστυχώς θήλασα μόνο 8 μήνες…

Ιστορία θηλασμού
της μαμάς Αγγέλας

Γεια σας, είμαι μανούλα ενός κοριτσιού 16 μηνών. Δυστυχώς την κορούλα μου την θήλασα μόνο 8 μήνες. Όπως και πολλές νέες μανάδες δεν ήξερα τίποτα σχετικά για τον θηλασμό ή μάλλον δεν ήξερα τίποτα για τις δυσκολίες του. Καμία σχετική ενημέρωση. Έλεγα απλά πως αν έχω γάλα θα θηλάσω.  

Ο παιδίατρος τις κλινικής που γέννησα ήταν ο πρώτος που μου μίλησε για τον θηλασμό. Μου είπε “Δε πιστεύω να σκέφτεστε να πάρεις ξένο γάλα στο σπίτι για να έχεις μήπως χρειαστεί;” εγώ ήδη το είχα σκεφτεί…

Και συνέχισε “Αν ήσουν μόνη σου σε ένα μέρος χωρίς τίποτα, σ’ ένα βουνό ας πούμε και το νεογέννητο μωρό σου έκλαιγε αδιάκοπα τι θα έκανες; Θα του έδινες το στήθος σου για να σταματήσει και αυτό θα ησύχαζε. Αυτό θα κάνεις και εσύ!“.

Εκείνη την ώρα μου τάραξε λίγο τα δεδομένα, αλλά τώρα του είμαι ευγνώμων! Θα μου πείτε, μα δεν είμαστε σε βουνό και έχουμε τα πάντα… αλλά, πόσο πιο απλά να σου πει κάποιος ότι η ίδια η φύση σε προίκισε με το πολυτιμότερο αγαθό και δε χρειάζεται κανένα υποκατάστατο!

Φθάνοντας στο σπίτι πλέον με την Πολυτίμη μου, κατάλαβα πως τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα από ότι τα περίμενα. Από την μια είχα ένα μωρό να κλαίει συνεχώς και από την άλλη ένα στήθος πρησμένο και θηλές να τρέχουν αίμα…

Πόνος… Δάγκωνα τα χείλη μου, έπαιρνα και μια βαθιά ανάσα και την έβαζα να θηλάζει κάθε μίση ώρα… Άντεχα κι ας μου έλεγαν να σταματήσω γιατί τάχα μου το παιδί δε χορταίνει και πως το γάλα μου δεν είναι κάλο γι’ αυτό ζητά να θηλάζει ανά μίση ώρα.

Κάτι μου έλεγε “Μην τους ακούς. Μη σταμάτας”. Και δε σταμάτησα, συνέχισα και σας πληροφορώ πως πήραμε 1.200 kg τον πρώτο μηνά και συνεχίσαμε το ίδιο ανοδικά. Απλά η μικρή μου ήταν και είναι πολύ ζωηρή και λαίμαργη.

Πέρασα δύσκολα τον πρώτο καιρό, δε το κρύβω, άλλα ανταμείφθηκα με το να κάνω στο παιδί μου ένα ανεκτίμητο δώρο… Λυπάμαι που σταμάτησα να την θηλάζω τόσο νωρίς. Άλλα εκεί με έτρωγαν άλλες αγωνίες… Μήπως το παιδί κολλήσει επάνω μου και γίνει μαμμόθρεφτο… Μεγάλο λάθος… Δε πειράζει, έχω πολύ αγάπη να της δίνω και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γι’ αυτό όσες μανούλες δε τα κατάφεραν ας μην απογοητεύονται… η αγάπη τα διορθώνει όλα.

Αν και έκανα τρεις μέρες να γράψω αυτό το κείμενο εξαιτίας της πολυάσχολης ζωής μου σαν μαμά, δε το μετανιώνω καθόλου… Όσο κι αν η ζουζούνα μου κλαίει θέλοντας να μου πάρει το πληκτρολόγιο από τα χέρια… Αυτό είναι το νόημα της ζωής… Και ο θηλασμός ένα από τα πολύτιμα στολίδια της που μας την κάνει πιο όμορφη…!

Μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας ιστορίες θηλασμού, τοκετού και μητρότητας στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *