Ανησυχώ μήπως δεν έχω αρκετό γάλα

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Θηλάζω αποκλειστικά εδώ και 3,5 μήνες το μωρό μου, ωστόσο το στήθος μου δεν είναι πότε γεμάτο, είναι αρκετά μαλακό και δεν τρέχει ποτέ εκτός και αν το πιέσω.

Το μωρό μου έχει αλλεργία και ο παιδίατρος με συμβούλευσε να
το θηλάσω όσο γίνεται περισσότερο. το μωρό έχει καλή ανάπτυξη σύμφωνα με τον παιδίατρο, όμως εγώ ανησυχώ μήπως δεν έχω αρκετό γάλα.

Παίρνω 10 χάπια την ημέρα μαγιά μπύρας. με το θήλαστρο δεν έχω βγάλει ποτέ πάνω από 150 ml. επίσης έχω υποθυρεοειδισμό και παίρνω τ4 112.

Θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας στην ανησυχία μου.

Σοφία, Ίλιον
10/03/2014
Αγαπητή Σοφία,

Αφου το μωρό βάζει ικανοποιητικά το βάρος του δεν με ανησυχεί καθόλου. Και σίγουρα με ιστορικό αλλεργιών καλό είναι να συνεχίσεις να θηλάζεις αποκλειστικά τουλάχιστο για 6 μήνες και να συνεχίσεις να θηλάζεις ενώ θα δώσεις καινούριες τροφές.

Πολλές μητέρες δυσκολεύονται να βγάλουν με θήλαστρο και έχουν μαλακά στήθη αλλά αν το μωρό μεγαλώνει δεν μας ανησυχεί. Όταν το μωρό διαμαρτύρεται στο ένα στήθος να προσπαθείς να ρευτεί και αν δεν ηρεμεί να αλλάζεις στήθος.

Καλή συνέχεια

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP