Θηλασμός κάθε 3ωρο ή όποτε το ζητάει το παιδί;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Ξεκίνησα με θηλασμό αυστηρά κάθε 3 ώρες μετά από συμβουλή του γυναικολόγου μου. Ο μικρός προσαρμόστηκε γρήγορα αλλά δεν έπαιρνε ικανοποιητικό βάρος. Ξεκίνησα λοιπόν ενδιάμεσα για 5 με 10 λεπτά να τον θηλάζω.

Καταφέραμε να πάρει βάρος. Μετά τον επέστρεψα στα 3ωρα αλλά ζητάει μερικές φορές ενδιάμεσα με αποτέλεσμα να το βγάζει ότι έχει πιει,γιατί όπως λέει και ο παιδίατρος μάλλον είναι λαίμαργος και βγάζει αυτό που δε θέλει.

Η απορία μου είναι τι είναι καλό τελικά να κρατήσω, το αυστηρό 3ωρο ή όποτε ζητάει το παιδί να δίνω;

Ιω, Ζωγράφου, Αθήνα
21/02/2014

Αγαπητή Ιω,
θα πρέπει να θηλάζεις κατά απαίτηση τού μωρού σου, δηλ. όποτε θέλει και όσο θέλει, όχι με αυστηρό ωράριο.

Καλό επίσης θα ήταν στην αρχή  να μην κάνει λιγότερα από 8-12 γεύματα το 24ωρο, ώστε να παράγεις αρκετό γάλα και το μωρό σου να βάζει ικανοποιητικό βάρος.


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP