Να δίνω γάλα αμυγδάλου για συμπλήρωμα στο μωρό;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Γεια σας,
Θα ήθελα την γνώμη σας όσο αφορά συμπλήρωμα γάλατος στον θηλασμό. Το μωρό μου είναι 15 μηνών, θηλάζει 2 φορές, πρωί και νύχτα.

Τους τελευταίους 2 μήνες βγάζω το γάλα με θήλαστρο για το νυχτερινό γεύμα (μετά από ιστορίες που άκουσα για δύσκολο αποθηλασμό την νύχτα) και από 170 μλ έχει μειωθεί στα 100.

Το μωρό άρχισε να κοιμάται την νύχτα χωρίς να ξυπνά ή να ξυπνά μόνο 1 φορά, ίσως γι' αυτό να μειώθηκε και το γάλα; Δεν τον καλύπτουν τα 100 μλ την νύχτα. Έδωσα μερικές φορές συμπλήρωμα σκόνης αλλά σκέφτομαι να του δίνω γάλα αμυγδάλου για συμπλήρωμα.

Η παιδίατρός μου είναι εναντίον γιατί λέει δεν θα παίρνει το ζωικό λεύκωμα το μωρό. Θα ήθελα την γνώμη σας. Δυστυχώς η παιδίατρός μου δεν είναι πλήρως ενημερωμένη όσο αφορά τον θηλασμό, έτσι θα ήθελα να ακούσω την δική σας γνώμη.
Ευχαριστώ πολύ
ΜαρίαΛευκωσία
05/02/2014
Αγαπητή Μαρία
Ιδανικά θα έλεγα καλύτερα να θηλάζει για όσο περισσότερο χρειάζεται και μπράβο που έφτασες μέχρι εδώ.

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Αν το μωρό σου παίρνει αρκετά γαλακτοκομικά μέσα στη μέρα τότε δεν χρειάζεται κάτι άλλο σε γάλα. Αν δεν δώσεις φρέσκο αγελαδινό ή αιγινό γάλα και το μωρό δεν παίρνει άλλα γαλακτοκομικά τότε καλό είναι να δώσεις κάποιο εμπλουτισμένο γάλα, στην Κύπρο υπάρχει εμπλουτισμένο με ασβέστιο γάλα καρύδας.

Όσο αφορά ζωική πρωτεΐνη αλλά και πρωτεΐνη γενικότερα, αυτή μπορεί να την παίρνει από φαγητά εκτός από τα γαλακτοκομικά όπως κρέας, ψάρι, αυγά, κεχρί, κινόα, όσπρια κλπ

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP