Λιγότερος ύπνος, περισσότερα κιλά στα παιδιά

Πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά
να κοιμούνται περισσότερο και καλύτερα!


Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου Temple στη Φιλαδέλφεια, η έλλειψη ύπνου στα παιδιά σχετίζεται με υψηλότερο σωματικό βάρος. 


Στη μελέτη έλαβαν μέρος 37 παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών, για τρεις εβδομάδες. Την πρώτη εβδομάδα ο ύπνος των παιδιών ήταν κανονικός.

Τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Τα παιδιά της πρώτης ομάδας κοιμόνταν περισσότερο τη δεύτερη και λιγότερο την τρίτη εβδομάδα, ενώ τα παιδιά της πρώτης ομάδας το αντίστροφο. Παράλληλα, καταγράφονταν οι διατροφικές τους συνήθειες και το βάρος τους.

Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι όταν τα παιδιά κοιμόνταν περισσότερο, προσλάμβαναν από τη διατροφή τους κατά μέσο όρο 134 θερμίδες λιγότερες ανά ημέρα, ζύγιζαν μισό κιλό λιγότερο και είχαν χαμηλότερα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης.

Η εν λόγω μελέτη αποτελεί μια πρώτη συσχέτιση της έλλειψης ύπνου με την παχυσαρκία για τα παιδιά και μια ακόμη αιτία να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κοιμούνται περισσότερο και καλύτερα.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP