Καθυστέρηση περιόδου μετά από σαλπιγγογραφία και αφαίρεση πολύποδων στη μήτρα

Απαντά ο Παναγιώτης ΧριστόπουλοςMD, MSc, PhD, IFEPAG
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης
Director European Association Paediatric–Adolescent Gynaecology
www.παιδογυναικολογος.gr
Γιατρέ καλησπέρα!
Είμαι 35 χρονών και τον Ιανουάριο έκανα σαλπιγγογραφία και αφαίρεση 2 πολύποδων στην μήτρα.

Εκείνον τον μήνα η περίοδος μου ήρθε 2 μέρες νωρίτερα (32 ημερών κύκλος). Είμαι σταθερή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (με εξαίρεση τον Οκτώβριο που μου ήρθε 10 μέρες νωρίτερα και μετά συνεχίστηκε κανονικά ο κύκλος.).

Αδιαθέτησα 7/1 ήρθα σε επαφή 25/1 και ακόμα περίοδο δεν έχω δει. Δεν έχω τα συνηθισμένα συμπτώματα περιόδου όπως πάντα, στήθος πρησμένο και κομμάρες στα πόδια. Αυτά που έχω είναι τις πρώτες 3-4 μέρες πόνο στην κοιλιά όπως στην περίοδο και τις υπόλοιπες μέρες μέχρι σήμερα έχω τσίμπημα-τράβηγμα χαμηλά δεξιά κυρίως και λευκά άοσμα υγρά.

Την έβδομη μέρα έκανα τεστ και βγήκε αρνητικό. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει περίπτωση με αυτά τα συμπτώματα και με τις ημερομηνίες να είμαι έγκυος.

Την αφαίρεση την έκανα με λέιζερ και ο γυναικολόγος μου με διαβεβαίωσε ότι μ' αυτό τον τρόπο δεν θα έχω αιμορραγίες ή προβλήματα στην περίοδό μου!

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
Κατερίνα, Αθήνα
25/02/2014

Αγαπητή φίλη,

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο από την ερώτηση σας, είναι αν οι πολύποδες αφαιρέθηκαν από το εσωτερικό της μήτρας (ενδομητρική κοιλότητα) ή από το εξωτερικό δηλαδή από τον τράχηλο της μήτρας.

Πιθανολογώ ότι μάλλον θέλετε να πείτε ότι αφαιρέσατε πολύποδες από τον τράχηλο της μήτρας, καθώς αφαίρεση πολυπόδων με LASER από την ενδομητρική κοιλότητα (εσωτερικό της μήτρας), ΔΕΝ υπάρχει πουθενά στον Κόσμο, όσο και αν ψάξετε!!!

Αν έγινε χειρουργική αφαίρεση δύο πολυπόδων τον Ιανουάριο από το εσωτερικό της μήτρας, τότε οι πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης μετά από λίγες ημέρες είναι λίγες. Αν η επέμβαση έγινε για να αφαιρεθούν πολύποδες από τον τράχηλο της μήτρας, τότε η γονιμότητα σας δεν θα επηρεαστεί τόσο εύκολα.

Από τη στιγμή που και το τεστ κύησης είναι αρνητικό, ενισχύεται η άποψη που σας μεταφέρω ότι δεν είναι πολύ πιθανή μια εγκυμοσύνη. Αν θέλετε για απόλυτη βεβαιότητα μπορείτε να κάνετε και μια εξέταση χοριακής στο αίμα. Αν δεν είστε έγκυος, που θεωρώ ότι είναι και το πιθανότερο σενάριο, τότε αναζητήστε την αιτία της εξαφάνισης της περιόδου σας στην επέμβαση που κάνατε.

Πολλές φορές, μετά από μια απόξεση ή υστεροσκόπηση, μέχρι να γίνει η επούλωση, έχουμε και καθυστέρηση της περιόδου. Αν όμως περάσουν 2 μήνες και δεν εμφανιστεί περίοδος, τότε πρέπει να αποκλείσετε κάποια επιπλοκή από την επέμβαση.

Ως τότε, υπομονή!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Διαβάστε ακόμη:

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
"Απανταχού θηλάζουσες"














___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2016 ▼

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP