Ένα καλό πρωινό ενισχύει τη γονιμότητα σε γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες


Μια νέα μελέτη από ερευνητές των Πανεπιστημίων της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ αποκαλύπτει ότι σε γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες η κατανάλωση ενός καλού πρωινού μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη γονιμότητα τους.


Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών επηρεάζει περίπου το 6-10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, διαταράσσοντας την αναπαραγωγική τους ικανότητα.

Η μελέτη εξέτασε το κατά πόσο τα γεύματα της ημέρας έχουν αντίκτυπο στην υγεία μιας γυναίκας με διαταραχές της εμμηνορρυσίας που οφείλεται σε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS). Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 60 γυναίκες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 12 εβδομάδων.

Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και είχαν τη δυνατότητα να καταναλώνουν περίπου 1.800 θερμίδες την ημέρα. Η διαφορά μεταξύ των ομάδων ήταν η χρονική στιγμή που έτρωγαν αυτά τα γεύματα. Η μια ομάδα κατανάλωνε το μεγαλύτερο γεύμα, περίπου 980 θερμίδες, στο πρωινό, ενώ η άλλη ομάδα στο δείπνο.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Clinical Science, έδειξαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μεγάλο πρωινό παρουσίασαν βελτιωμένα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα τα επίπεδα γλυκόζης και αντίστασης στην ινσουλίνη μειώθηκαν κατά 8%, ενώ στην άλλη ομάδα δεν παρατηρήθηκαν μεταβολές. Επίσης, στις γυναίκες με μεγάλο πρωινό μειώθηκαν τα επίπεδα τεστοστερόνης κατά σχεδόν 50% και υπήρχε ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό ωορρηξίας.

Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, η εν λόγω μελέτη καταδεικνύει ότι σαφώς πρέπει μια γυναίκα με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών να προσέχει πόσες θερμίδες προσλαμβάνει ημερησίως, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το πώς τις κατανέμει μέσα στην ημέρα της.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP