Πώς να αντιμετωπίσω τον πόνο στο στήθος; Να βγάζω το γάλα με θήλαστρο;

Απαντά η Χρυσή Καλοπίση
Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Καλημέρα, ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τον χρόνο σας.
Ονομάζομαι Αναστασία και έχω ένα αγοράκι τριών εβδομάδων. Στις 10 μέρες περίπου μετά τη γέννα και μετά από τρομερούς πόνους στο στήθος, κατά τη διάρκεια του θηλασμού (ιδιαίτερα στο δεξί), ανέβασα 39 πυρετό με αποτέλεσμα να σταματήσω το θηλασμό για 2 μέρες και να βγάζω το γάλα με το θήλαστρο.

Μετά τις 2 μέρες και αφού συνέχισα το θηλασμό αποκλειστικά, ενώ το αριστερό στήθος έχει πολύ γάλα και κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν πονάει, το δεξί πονάει αρκετά. Παρατήρησα ότι ο πόνος προέρχεται από τη θηλή, είναι πολύ σκληρή στη μέση από εκεί που το μωρό αντλεί το γάλα.

Το ερώτημα μου είναι αν μπορώ να κάνω κάτι ώστε να το αντιμετωπίσω και αν θα πρέπει για να βγάζω το γάλα με θήλαστρο, από το συγκεκριμένο στήθος, και αν ναι κάθε πότε.

Αναστασία, Αλεξανδρούπολη
15/01/2014
Αγαπητή Αναστασία να σου ζήσει το παιδάκι σου.

Υποθέτω ότι ο πυρετός που παρουσίασες οφειλόταν σε μαστίτιδα. Δεν υπήρχε λόγος να σταματήσεις το θηλασμό εξαιτίας της μαστίτιδας ή του πυρετού.

Προσπάθησε να εφαρμόζεις ζεστά επιθέματα στο δεξιό μαστό πριν από κάθε θηλασμό και φρόντισε πριν το μωρό θηλάσει να κάνεις λίγο μασάζ στη θηλαία άλω προκειμένου να είναι αρκετά μαλακή για να προσκολλάται το μωρό.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς θήλαστρο εφόσον το μωρό θηλάζει ικανοποιητικά και αδειάζει το μαστό. Προσπάθησε για λίγες μέρες να προσφέρεις περισσότερο το δεξί στήθος στο μωρό για να αποσυμφορηθεί.

Αν η σκληρή περιοχή παραμείνει στο στήθος σου για περισσότερο από μια εβδομάδα ή αν αυτά που σου γράφω δε σε ανακουφίσουν θα σου πρότεινα να κάνεις τον κόπο να επισκεφτείς το Ιατρείο Θηλασμού στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κλείνοντας πρώτα ένα ραντεβού μαζί μου στο τηλέφωνο του τμήματος.

Στη διάθεση σου για οτιδήποτε χρειαστείς.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:1 σχόλια :

Γιωτα ,  15/1/14 19:05  

Γεια σου και να σου ζησει το μωρακι!
Εγω οτα πονουσε το στηθος μου απο υπερβολικο γαλα και οχι απο μαστιτιδα, εβαζα κομματια απο λαχανο ωμο στο σουτιεν και τυλιγα το στηθος, ετσι ξεπρηζεται και δεν ποναει χωρι ςνα επηρρεαζει την παραγωγη ή την ποιοτητα του γαλακτος.
φιλικα μαμα Γιωτα

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP