Οι ξηροί καρποί στην εγκυμοσύνη προστατεύουν τα παιδιά από αλλεργίες


Νέα μελέτη δείχνει ότι οι μέλλουσες μητέρες που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δε βάζουν τα παιδιά τους σε κίνδυνο για αλλεργίες, όπως υποστήριζαν παλαιότερα ερευνητικά δεδομένα. 


Ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης μελέτησαν 8.205 μητέρες που δεν παρουσίαζαν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Στη μελέτη συμμετείχαν επίσης παιδιά που είχαν γεννηθεί από το 1990 έως το 1994.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν παράγοντες όπως η ηλικία, η εθνικότητα, η εποχή γέννησης, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα κ.α., οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μητέρες που κατανάλωναν ξηρούς καρπούς τουλάχιστον πέντε φορές το μήνα γέννησαν παιδιά με 70% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Pediatrics και υποδεικνύει ότι η διατροφή της μητέρας παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του παιδιού. Ωστόσο, οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η διατροφή του πατέρα.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP