Μυκητίαση των θηλών και αντιμετώπιση

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Γεια σας. Έχω ένα μωράκι 40 ημερών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Τα πάμε πολύ καλά, το μωρό έχει πάρει 2 κιλά από τη γέννηση του, εγώ όμως ταλαιπωρούμαι από μυκητίαση των θηλών.

Ο μπέμπης σύμφωνα με τον παιδίατρο δεν εμφανίζει κάποιο σχετικό σύμπτωμα. Κάναμε και οι δύο θεραπεία με αντιμυκητισιακή κρέμα (dactrarin). Υπήρξε μια μικρή βελτίωση, χωρίς όμως να εξαλειφθούν τα συμπτώματα και ο θηλασμός να παραμένει επίπονος.

Υπάρχει κάποια άλλη θεραπεία; χρειάζεται κάποια ειδική διατροφή; υπάρχει κάποιος κίνδυνος για το μωρό μου;
Έφη, Ελληνικό
22/01/2014

Aγαπητή φίλη,
Οι μυκητιάσεις των θηλών είναι ένα συχνό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις θηλάζουσες μαμάδες και απαιτεί χρόνο και υπομονή για την εκρίζωση.

Η θεραπεία χρειάζεται να γίνεται για τουλάχιστον 3 εβδομάδες και επειδή συχνά συνυπάρχει σταφυλόκοκκος απαιτείται και αντιμικροβιακή αλοιφή. Σπάνια σε επίμονα προβλήματα απαιτείται η μητέρα να πάρει αγωγή από το στόμα.

Θα πρότεινα να κάνετε μια καλλιέργεια για μύκητες και μικρόβια τόσο από τις 2 θηλές όσο και από το στόμα/γλώσσα του μωρού και να συζητήστε με το παιδίατρό σας για τη τροποποίηση της αγωγής.

Περαστικά σας.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP