Γενικές αρχές για τις στάσεις θηλασμού


Είναι σημαντικό για την πορεία του θηλασμού, η στάση στην οποία η μητέρα θα επιλέξει να θηλάσει, να μπορεί να εξασφαλίσει 1ον άνεση για την μητέρα και το βρέφος, 2ον ασφάλεια για το βρέφος και 3ον αποτελεσματικότητα για το θηλασμό!

Οι συνήθεις στάσεις θηλασμού που επιλέγουν οι μητέρες απεικονίζονται παρακάτω:Σε κάθε περίπτωση, για να θηλάσει σωστά το νεογέννητο θα πρέπει το κεφάλι του να μην στρίβει σε σχέση με το σώμα του (εάν συμβαίνει αυτό το βρέφος δυσκολεύεται να καταπιεί ενώ είναι πιθανός και ο τραυματισμός της θηλής).

Πρακτικά λοιπόν το αυτί, ο ώμος και ο γοφός του μωρού θα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Ο κανόνας αυτός ισχύει για τους πρώτους τέσσερις μήνες καθώς στη συνέχεια το βρέφος είναι ικανό να στρίψει τη μέση του και να θηλάσει ακόμη και εάν η μητέρα το κρατάει με λανθασμένο τρόπο.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP