Είναι ασφαλές να θηλάζω κατά την εγκυμοσύνη μου;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη θαυμάσια δουλειά σας!
Έχω ένα 11 μηνών αγοράκι το οποίο θηλάζω αποκλειστικά από την αρχή και σε λίγες μέρες χρονίζουμε. Από 5,5 μηνών ξεκινήσαμε τη σταδιακή εισαγωγή στερεών τροφών και θηλάζαμε κανονικά. Πλέον οι θηλασμοί μας έχουν ήδη μειωθεί σταδιακά με δική του βούληση σε πρωί και βράδυ.

Το ερώτημά μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι μας προέκυψε νέα εγκυμοσύνη και σύμφωνα με το γυναικολόγο πρέπει να περιορίσω σιγά σιγά το θηλασμό λόγω συσπάσεων της μήτρας.

Συγκεκριμένα μέσα στη μήτρα είδε λίγο αίμα το οποίο μου είπε ότι προέρχεται από το βάρος του μικρού και όλες τις υπόλοιπες δουλειές που κάνω ή από το θηλασμό καθώς λέει προκαλεί συσπάσεις στη μήτρα και για το λόγο αυτό πρέπει να τον περιορίσω σταδιακά από το πρωί ξεκινώντας να δίνω συμπλήρωμα και αργότερα και το βραδινό.

Επίσης μου είπε ότι δεν υπάρχει αντένδειξη για το θηλασμό κατά τη διάρκεια της κύησης αλλά ότι στη δική μου περίπτωση πρέπει να σταματήσω. Η εγκυμοσύνη δείχνει φυσιολογική μόνο το αίμα προβληματίζει για ότι μπορεί να προήλθε από συσπάσεις.

Εσείς τι μου προτείνετε; Η σκέψη του αποθηλασμού με τρομάζει και νιώθω ότι δεν είμαι ακόμα έτοιμη γι αυτό. Αλλά αν όντως κάνω κακό στο έμβρυο; Και αν χρειαστεί να σταματήσω το θηλασμό ποιο γάλα είναι κατάλληλο για το μωρό μου το φρέσκο ή η σκόνη;

Δεν ξέρω τι να κάνω γι' αυτό χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας. Ζητώ συγνώμη για το εκτενές μήνυμα και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
Αλεξάνδρα, Καβάλα
30/01/2014

Καλησπέρα σας.

"Είναι ασφαλές να θηλάζω κατά την εγκυμοσύνη;"
Ναι, στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει καμία ιατρική μελέτη για την ασφάλεια του θηλασμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και είναι αδύνατο να καταγραφούν τυχόν οριστικές αντενδείξεις.

Αν είστε σε με μια περίπλοκη εγκυμοσύνη, όπου υπάρχει απώλεια βάρους του εμβρύου, αιμορραγία, ή ενδείξεις πρόωρου τοκετού, θα πρέπει να λύσετε το πρόβλημα με το μαιευτήρα - γυναικολόγο ανάλογα με ατομική κατάσταση σας αλλά και τα συναισθήματά σας.

Μπορεί να συν-αποφασίσετε να συνεχίσετε να θηλάζετε ή να κάνετε μειωμένους θηλασμούς ή ακόμα και σταδιακό απογαλακτισμό. Αυτό όπως καταλαβαίνετε ορίζετε κατά περίπτωση.

Σε περίπτωση διακοπής του θηλασμού το μωράκι σας σε συνεννόηση με τον/την παιδίατρο θα ξεκινήσει άλλο γάλα, που μετά τον χρόνο και με βάση το ιστορικό του βρέφους μπορεί να είναι φρέσκο. Παρά ταύτα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον θεράπων γιατρό.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP