Πώς μπορώ να αυξήσω την παραγωγή στον έναν μαστό;

Απαντά η Μαρία Λαζαρίδου
Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Το ερώτημα μου είναι πώς μπορώ να αυξήσω την παραγωγή του ενός μου μαστού που υπολείπεται πάρα πολύ σε σχέση με τον άλλο. Δηλαδή, ο αριστερός βγάζει και 80-90 ml την φορά, καμιά φορά και 100 και ο δεξής ούτε 10 ml...

Σκέπτομαι ότι έτσι και αυξηθεί λίγο η παραγωγή του θα καταφέρω να κόψω το συμπλήρωμα, αν όχι, γίνεται αποκλειστικός θηλασμός με έναν μαστό;
Ειρήνη, Χολαργός Αττικής
20/12/2013

Αγαπητή  Ειρήνη,
να σας ζήσει το κοριτσάκι σας.

Τα έχετε καταφέρει καλά έως τώρα. Το μωρό σας δείχνει  τη προτίμηση του στον αριστερό μαστό που είναι "πιο γεμάτος" και αυτό ενισχύεται και από τη χρήση μπιμπερό όπου το γάλα είναι διαθέσιμο αμέσως.  Έτσι δεν κάνει προσπάθεια να ενεργοποιήσει και τον άλλο μαστό.

Εξετάστε αν η θέση που χρησιμοποιείτε για να θηλάσει από το δεξί μαστό δεν βολεύει το μωρό και εσάς και έτσι δεν έχει ενεργοποιηθεί όσο χρειάζεται. Συμβαίνει συχνά.

Προσφέρετε το δεξί μαστό πάντα πρώτο όταν το μωρό είναι πιο πεινασμένο.  Άλλη μια εναλλακτική είναι να δοκιμάσετε να πάρει το δεξί μαστό όταν έχει μόλις ξυπνήσει και βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου ακόμα. Θα του είναι πιο εύκολο. Καθώς το θηλάζετε μπορείτε να δοκιμάσετε να το κουνήσετε, να το νανουρίσετε να βρίσκεστε σε μια κίνηση.  Βρείτε άλλες στάσεις θηλασμού από το μαστό που δεν προτιμά.

Πολύ καλά κάνετε που αντλείτε μαστό που υπολείπεται σε παραγωγή αλλά πρέπει να το κάνετε μετά από κάθε θηλασμό. Συνεχίστε το για να κρατήσετε τη παραγωγή με απώτερο στόχο την αύξηση της.

Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Επιβραβεύστε το μωρό σας όταν καταφέρει να θηλάσει καλά από το δεξί μαστό.

Αν τα παραπάνω δεν ευοδώσουν  και το μωρό σας τρώει κανονικά χωρίς περιορισμούς όσο και όποτε θέλει, παίρνει βάρος και δεν είναι δύσκολο για εσάς να θηλάζει από τον ένα μαστό, μπορείτε να συνεχίσετε να θηλάζετε αποκλειστικά από τον ένα.











___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP