Υπάρχει τρόπος να μην θέλει τόσο αγκαλιά;

Παιδίατρος
Καλησπέρα σας. Είμαι μια μανούλα δυο παιδιών, του Μάριου 20 μηνών και της Μαρκέλλας 50 ημερών!! Έχω πολλά θέματα που με αγχώνουν λόγω της μικρής διαφοράς των παιδιών και στο ότι ο Μάριος αντιδράει σε πολλά από όταν ήρθε το μωρό στο σπίτι!!

Δυστυχώς η μικρή μας βγήκε γκρινιάρα και αγκαλίτσα και δεν λέει ακόμη να μπει σε ρυθμό στον θηλασμό!! Συγκρίνω πάντα με τον Μάριο που από 30 ημερών κοιμότανε 5-6 ώρες τα βράδια και την ημέρα καθότανε μια χαρά στο ρηλάξ.

Η μικρή πάνω από 3 ώρες δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί το βράδυ και την ημέρα συνήθως γκρινιάζει και όλο αγκαλιά θέλει και δεν πιάνει και πιπίλα και έχουμε βρει το βυζί για πιπίλα :(

Το θέμα μου είναι πως αν δεν ήταν ο Μάριος δεν θα είχα και τόσο θέμα αλλά τον έχω παραμελήσει και δεν έχω και χρόνο ούτε να ταϊστεί σωστά ούτε να παίξουμε ούτε και μπάνιο να τον κάνω!!!

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μην θέλει τόσο αγκαλιά και να τρώει καλύτερα στον θηλασμό γιατί συνήθως κοιμάται γρήγορα εκεί και όταν την βάλω στο κρεββάτι κατευθείαν τινάζεται!! Συν ότι ξυπνάει εύκολα :(

Συγνώμη για τα πολλά λόγια... ευελπιστώ να μου απαντήσετε σύντομα!

Ευχαριστώ
Βίκη, Ιωάννινα
04/11/2013

Αγαπητή Βίκυ να σου ζήσουν τα δυο σου παιδάκια  και σε ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεσαι τους προβληματισμούς σου.

Ότι μου περιγράφεις για την συμπεριφορά των παιδιών σου είναι απολύτως φυσιολογικό και το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια απλή καθοδήγηση για να γίνεται μια ευτυχισμένη παρέα!! Δύο σημεία θέλω να τονίσω:
  1. Το νεογέννητο σου είναι ένα απολύτως φυσιολογικό μωρό που.... ευτυχώς (!) θέλει αγκαλιά και συνεχή θηλασμό!
  2. Το αγοράκι σου είναι ένα απολύτως φυσιολογικό παιδί που συμπεριφέρθηκε στον θηλασμό και στον ύπνο ως νεογέννητο, με τον δικό του μοναδικό τρόπο και αυτό γίνεται σε κάθε οικογένεια. 
Κανένα παιδί δεν μοιάζει με κανένα άλλο παιδί σχεδόν σε τίποτα οπότε κάθε σύγκριση του ενός με το άλλο θα σε οδηγεί σε σύγχυση και συγκρούσεις. Αποδέξου την διαφορετικότητα του κάθε σου παιδιού!

Έτσι απλά αγκάλιασε και θήλασε απεριόριστα και άφοβα το νεογέννητο σου μωράκι, πρόσφερε του το στήθος σου για να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Αποδέξου ότι ο μεγάλος θα στερηθεί για λίγο καιρό την πρότερη του προσοχή και φροντίδα και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό αλλά και περαστικό!

Σύντομα θα συντονιστείτε και θα βρείτε τις νέες ισορροπίες στην όμορφη και καθόλα υγιή οικογένεια σας!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:

1 σχόλια :

Ανώνυμος ,  4/11/13 14:13  

Ένας μαρσιπος sling θα την σώσει..το ενα παιδια αγκαλια και τα χερια ελευθερα για το αλλο παιδι!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP