Θηλασμός: Έτσι είναι το φυσιολογικό ή εγώ δεν κάνω κάτι καλά;

Απαντά η Χρυσή Καλοπίση
Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Έχω ένα αγοράκι δύο εβδομάδων και προσπαθώ να το θηλάσω αποκλειστικά. Ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω αν κάτι δεν κάνω εγώ καλά ή έτσι είναι το φυσιολογικό.

Έχω ήδη πελαγώσει και απελπιστεί γιατί άλλες φορές κάνει κάτι τρίωρους ύπνους κι άλλες φορές κάθε μια ώρα κλαίει και μου
φαίνεται ότι πεινάει. Όμως όταν του δίνω στήθος αυτός στις τρεις ρουφηξιές αποκοιμιέται.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν κάνω καλά. Μήπως δεν χορταίνει από το δικό μου γάλα και θέλει και συμπλήρωμα; Δεν θέλω να του δώσω ξένο όμως δεν θέλω να τον έχω και πεινασμένο. Από την άλλη κι οι θηλές μου έχουν τραυματιστεί και μέχρι που βγάζουν αίμα.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Αν μπορείτε βοηθήστε με απαντώντας μου αν πρέπει να τον ξυπνάω για να φάει, επίσης αν πρέπει να τον αφήνω πάνω από μισάωρο στο στήθος και αν πρέπει να δίνω και τα δύο στήθη σε κάθε θηλασμό ή μόνο το ένα;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Μαρίνα, Αθήνα
12/11/2013
Αγαπητή Μαρίνα,
Από τις ζυγίσεις του μωρού σας προκύπτει ότι μεγαλώνει φυσιολογικά αρά τρέφεται επαρκώς από το στήθος.

Τα νεογέννητα δεν τηρούν ωράρια για αυτό και το μωρό σας θηλάζει με αυτούς τους ρυθμούς.

Για να μην κοιμάται γρήγορα στο στήθος και να καταφέρνει να κάνει ολοκληρωμένα γεύματα, καλό είναι να το ντύνετε ελαφριά την ώρα που θηλάζετε και ακόμη καλύτερο θα ήταν να θηλάζετε σε επαφή δέρμα με δέρμα.

Προσφέρετε τον πρώτο μαστό μέχρι να μαλακώσει αρκετά, κάνοντας μαλάξεις και παρατηρώντας ότι το μωρό καταπίνει για αρκετή ώρα (τουλάχιστον 15-20 λεπτά) κι έπειτα αν το μωρό αφήσει τον πρώτο μαστό και συνεχίζει να πεινάει προσφέρετε και το δεύτερο μαστό. Επιτρέψτε του να θηλάζει απεριόριστα.

Βεβαιωθείτε πως το μωρό σας κάνει τουλάχιστον 8 γεύματα / 24ωρο και παράγει τουλάχιστον 6 βρεγμένες και 3 λερωμένες πάνες.

Το γεγονός ότι έχετε πληγωμένες θηλές δείχνει πως σε κάποιους αν όχι σε όλους τους θηλασμούς το μωρό δεν προσκολλάται σωστά στο μαστό. Ζητήστε βοήθεια από μια έμπειρη μητέρα ή από μία σύμβουλο θηλασμού για να τοποθετήσετε σωστά το μωρό στο στήθος και μην αμελήσετε να το ζυγίσετε ξανά σε 2 εβδομάδες.

Καλή επιτυχία.___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP