Πιπίλισμα στήθους και πιπίλα

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Καλησπέρα σας, θα ήθελα την άποψη σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Έχω ένα μωράκι 30 ημερών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά.

Τις τελευταίες 10 μέρες τρώει για λίγο και μετά κοιμάται στο στήθος μου, μόλις την αφήσω στο κρεβατάκι της ξυπνάει και θέλει
πάλι το στήθος για να κοιμηθεί. Αυτό γίνεται όλη μέρα με αποτέλεσμα να μην τρώει καθορισμένες ώρες και να μην ξεκουράζεται.

Τις τελευταίες δύο μέρες προσπαθώ να της κόψω το "πιπίλισμα" με τον παρακάτω τρόπο: την βάζω στο στήθος, μόλις σταματάει να τρώει την αφήνω κάτω, μέσα σε λίγα λεπτά ξεκινάει το κλάμα και προσπαθώ να της βάλω την πιπίλα (όχι με ιδιαίτερη επιτυχία) κουνώντας την συγχρόνως για να νανουριστεί.

Θα ήθελα την άποψη σας για την μέθοδο που ακολουθώ, μήπως κάνω λάθος που προσπαθώ να την αποκόψω από το πιπίλισμα του στήθους και την εκμάθηση της πιπίλας;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Αγγελική, Ιωάννινα
06/11/2013

Αγαπητή Αγγελική,
τα βρέφη για αρκετές εβδομάδες κάνουν μαραθώνιους θηλασμούς. Θηλάζουν όχι μόνο για να ικανοποιήσουν τις διατροφικές τους ανάγκες, αλλά για να ικανοποιήσουν και άλλα πολλά, γι' αυτό κάνουν και μη διατροφικό θηλασμό (πιπίλισμα).

Ακολούθησε το ένστικτο σου, να ανταποκρίνεσαι και να είσαι διαθέσιμη στις ανάγκες τού παιδιού σου και όλα θα πάνε καλά και θα επιβεβαιωθούν στην συνέχεια και από τον παιδίατρο σας.

Υπομονή και καλή δύναμη!


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP