Πεσμένη ψυχολογία λόγω μείωσης παραγωγής μητρικού γάλακτος

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα σας. Διαβάζοντας τις απαντήσεις σε άλλες ερωτήσεις που σας έκαναν αποφάσισα να ζητήσω και εγώ τη συμβουλή σας. Γέννησα 1/8/2013 και τώρα το μωρό μου είναι 3 μηνών. Είναι το τρίτο μου παιδάκι και είναι το μοναδικό που μπόρεσα να θηλάσω αποκλειστικά.

Δυστυχώς στα άλλα δύο δεν είχα ούτε κίνητρο αλλά ούτε και σωστή καθοδήγηση. Ευτυχώς αυτή τη φορά, η παιδίατρος στη κλινική όχι μόνο με καθησύχασε-στο ότι έχω και παρά έχω γάλα- αλλά με ενημέρωσε και για την ορμόνη-εχθρό του θηλασμού, την αδρεναλίνη.

Έτσι λοιπόν αφού με εμψύχωσε ψυχολογικά, γύρισα σπίτι μου με ανοιχτά φτερά. Ο μικρός όχι μόνο έβαζε κιλά, αλλά έβαζε και παραπάνω... ώσπου, χάλασε το θήλαστρο και μέχρι να το αντικαταστήσουν έκαναν ένα μήνα.

Μέσα σε αυτό το μήνα όμως δεν έκανα αντλήσεις και έχει τώρα 1½ εβδομάδα που το μωρό είναι ανήσυχο στο στήθος και εχθές που πήγα στο γιατρό μου είπε ότι πήρε μόνο 320 γρ. και μάλλον θα αρχίσουμε συμπλήρωμα.

Βέβαια απογοητεύτηκα με αποτέλεσμα να βρίσκομαι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση, αφού σημειωτέον μου είπε ότι αν προσπαθήσω να κάνω αντλήσεις με το θήλαστρο (που μπορεί να μην είναι νοσοκομειακό αλλά είναι σχετικά καλό και διπλής άντλησης), θα μειώσω εώς και θα κόψω εντελώς το γάλα μου. Όταν δε τον ρώτησα τι μπορώ να κάνω για να αυξήσω τη ροή του γάλακτός μου δε μου είπε τίποτα.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί βρίσκομαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Eυχαριστω
Χρύσα, Δράμα
13/11/2013

Καλησπέρα σας,
καταρχήν συγχαρητήρια για τον θηλασμό σας αλλά και την επιλογή σας (μάνα 3 παιδιών).

Πριν σας πω μερικές μικρές οδηγίες θα σας συνιστούσα να παρατηρήσετε τον παρακάτω πίνακα ανάπτυξης. Έτσι θα βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας αναπτύσσετε σωστά και ικανοποιητικά.Παρά ταύτα θα σας πρότεινα:
• αντλήσεις μετά τον θηλασμό (και για να αυξηθεί η παραγωγή σας συνεχίζετε να αντλείται και για 5 λεπτά μετά την τελευταία σταγόνα)
• ξεκούραση
• λιγότερο στρες
• περισσότερη αυτοπεποίθηση

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP