Ο θηλασμός προστατεύει και από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού


Νέα ευρήματα δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, βοηθά στην καταπολέμηση του ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού. Επιπλέον, ο θηλασμός και τα καλύτερα μέσα υγιεινής, βοηθούν στην προστασία έναντι της λοίμωξης. 


Τώρα, τα δεδομένα αυτά παρέχουν ελπίδα για ένα εμβόλιο, σύμφωνα με ερευνητική ομάδα από την Ακαδημία Sahlgrenska, του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, της Σουηδίας.

Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε στο Μπαγκλαντές και είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές πραγματοποίησαν μία λεπτομερή μελέτη, ως προς το πότε τα παιδιά μολύνονται με τα βακτήρια που προκαλούν το έλκος στομάχου και αναπτύσσουν άνοση ανταπόκριση προς τη λοίμωξη. Η μελέτη παρακολούθησε την εξέλιξη 250 παιδιών, από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των 2 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Immunology and Medical Micrοbiology, τα μικρά παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες κατά την πρώτη παιδική ηλικία μολύνονται με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter Pylori), το οποίο μπορεί να προκαλέσει έλκος στομάχου και καρκίνο του στομάχου.

Πηγή: medicaltime
Δημοσίευση 1810/2013

Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP