Το μωρό αρνείται να θηλασει όταν έχω περίοδο

Απαντά η Βασιλική Δανηλάτου
Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Επιμελήτρια Β' Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
www.lactation.gr
Θηλάζω αποκλειστικά το τετράμηνο αγοράκι μου και μέχρι σήμερα μου ήρθε η περίοδος 2 φορές. Αρνείται πεισματικά να θηλάσει όταν έχω περίοδο.

Μένει νηστικό γιατί δεν του δίνω συμπλήρωμα. Τον πιέζω να θηλάσει και καταφέρνω να τον κάνω να πιει 2-3 γουλιές με συνοδεία από πολλά κλάματα!

Τί συμβαίνει; Μήπως έχει άλλη γεύση; Η ροή είναι κανονική. Αναγκάζομαι να βγάλω γάλα με το θήλαστρο αλλά πάλι αρνείται να το πιει. Βοήθεια!
Έλενα, Λάρνακα
11/10/2013

Aγαπητή Έλενα
Η εμφάνιση εμμήνου ρύσης κατά το θηλασμό δεν επηρεάζει την ποιότητα του γάλατος. Μερικές φορές λόγω των ορμονικών αλλαγών μπορεί να επηρεαστεί η ποσότητα και η γεύση για λίγες ημέρες, σπάνια όμως αυτό επηρεάζει το παιδί σημαντικά.

Η αλήθεια είναι ότι σε εσάς παρουσιάστηκε λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο, συνήθως εμφανίζεται μετά την έναρξη στερεών τροφών σε αποκλειστικά θηλάζοντα βρέφη. Ίσως να έπαιξε ρόλο άλλος παράγοντας, πχ αν κοιμόταν πολλές ώρες τη νύχτα. Καλύτερα πάντως να σας δει ο γυναικολόγος σας, να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι φυσιολογικά.

Θα πρότεινα να ηρεμήσετε, να μην πιέζετε το παιδί αλλά να προσπαθείτε να το θηλάζετε προτού πεινάσει πολύ, μόλις ξυπνήσει ή μισοκοιμισμένο, σε ήρεμο, ημισκότεινο περιβάλλον. Εφόσον το παιδί παίρνει καλό βάρος δεν πρέπει να ανησυχείτε. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε, έχει συμβεί και σε άλλες μητέρες και αυτό δεν είναι λόγος να δώσετε συμπλήρωμα.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP