Ο θηλασμός είναι στοργή!

Οκτώβριος 2013. Καλό μήνα σε όλους!


Καλωσορίζουμε τον Οκτώβριο! Τον υποδεχόμαστε με τη φωτογραφία που επιλέξαμε για αυτόν τον μήνα στο φετινό μας ημερολόγιο "Στιγμές Θηλασμού"* και το μήνυμα: "Ο θηλασμός είναι στοργή!".


Και γιατί επιλέξαμε μητέρες ντυμένες στα λευκά να πλαισιώσουν το φωτογραφικό παζλ του Οκτωβρίου; Γιατί και ο θηλασμός -όπως και το μητρικό γάλα- είναι ντυμένος στα λευκά...

Και γιατί επιλέξαμε να συνδυάσουμε το μήνυμα "Ο θηλασμός είναι στοργή"; Μα γιατί η στοργή έχει χρώμα λευκό! Το λευκό, που κλείνει μέσα του όλα τα χρώματα και μαζί όλα τα συναισθήματα... Το λευκό που συμβολίζει πάντα την αγνότητα και την αθωότητα, την ηρεμία, τη γαλήνη, την τρυφερότητα, την αγάπη, τη φροντίδα, την προστασία, την υγεία...  όλα αυτά (και ακόμη περισσότερα) που προσφέρει ο θηλασμός στη μητέρα και το παιδί!

Ο θηλασμός είναι στοργή! Το είχε αναφέρει και ο Γέροντας Παΐσιος: "όταν γεννηθεί το παιδί, πρέπει η μητέρα να το θηλάσει, όσο πιο πολύ μπορεί. Το μητρικό γάλα δίνει υγεία στα παιδιά. Με τον θηλασμό τα παιδιά δεν θηλάζουν μόνο γάλα, θηλάζουν και αγάπη, στοργή, παρηγοριά, ασφάλεια, και αποκτούν έτσι δυνατό χαρακτήρα".

Καλό μήνα και... καλούς, στοργικούς θηλασμούς!

*Το ημερολόγιο "Στιγμές Θηλασμού" είναι μια πρωτοβουλία του mitrikosthilasmos.com για την προαγωγή και υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού!

Δείτε το ΕΔΩ και αποκτήστε το κι εσείς ΔΩΡΕΑΝ ή μοιραστείτε το ελεύθερα!

Σχετικά άρθρα:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP