Εγκυμοσύνη και ταξίδι με αεροπλάνο. Τι να προσέξετε


Σε γενικές γραμμές, τα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρούνται ασφαλή. Ωστόσο, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ταξιδέψετε.

Εάν ο γιατρός σας είναι σύμφωνος και έχετε ευχέρεια χρόνου στο πότε θα πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας, η καλύτερη χρονική περίοδος να ταξιδέψετε είναι το μέσον της εγκυμοσύνης, από τη 14η έως την 28η εβδομάδα. Σε εκείνο το διάστημα θα αισθάνεστε καλύτερα θα διατρέχετε μικρότερο κίνδυνο αποβολής και πρόωρου τοκετού.

Εάν η εγκυμοσύνη σας θεωρείται υψηλού ρίσκου ή διατρέχετε κίνδυνο πρόωρης γέννας, θα σας αποτρέψει από το να χρησιμοποιήσετε αεροπλάνο.

Τι να προσέξετε όταν ταξιδεύετε

Ελέγξτε την πολιτική της αεροπορικής εταιρείας για το ταξίδι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επιλέξτε τη θέση σας με προσοχή. Για να έχετε περισσότερο χώρο και άνεση καθίστε σε θέση δίπλα στο διάδρομο.

Δέστε τη ζώνη σας κάτω από την κοιλιά σας.

Για να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος, να σηκώνεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα και να περπατάτε. Εάν δεν επιτρέπεται να σηκωθείτε, κάντε συχνές διατάσεις στους αστραγάλους σας.

Να πίνετε πολλά υγρά, καθώς η χαμηλή υγρασία της καμπίνας του αεροπλάνου μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση.

Η χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση κατά τη διάρκεια της πτήσης μπορεί να μειώσει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα αλλά δεν θέτει κίνδυνο για την υγεία σας εάν είστε γενικά υγιείς.

Το ίδιο ισχύει και για τα επίπεδα ακτινοβολίας στα οποία εκτίθεστε. Ωστόσο, εάν πρέπει να ταξιδεύετε συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Δημοσίευση 20/8/2013, Πηγή: gonimotita

Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP