Βρίσκομαι σε διαδικασία απογαλακτισμού;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Την τελευταία εβδομάδα όταν το μωρό θηλάζει νιώθω ένα τράβηγμα στους μαστούς και κυρίως στον δεξί.

Πριν 3 μέρες είχα και λίγο ροζ αίμα, όχι όμως κανονική περίοδο.
Με εξέτασε ο γυναικολόγος και μου είπε ότι το γάλα μου δεν είναι αρκετό, γι αυτό νιώθω τράβηγμα στο στήθος όταν θηλάζει το μωρό. Μου είπε να θηλάζω ανά 12ωρο ή 8ωρο αν νιώθω πολύ πρήξιμο.

Βρίσκομαι σε διαδικασία απογαλακτισμού;
Στέλλα, Αθήνα
04/07/2013

Αγαπητή Στέλλα λυπάμαι πού δεν μπορώ να σού δώσω σαφή απάντηση, διότι δέν έχω αρκετές πληροφορίες.

Θα σε συμβούλευα να σε δει ένας καλός επαγγελματίας υγείας που γνωρίζει καλά τον θηλασμό ή ένας IBCLC για να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση, όπως π.χ για το αν έχετε αρκετό γάλα, πώς θηλάζει το μωρό κ.λ.π.

Αν ο παιδίατρος, σάς έχει επιβεβαιώσει ότι το μωρό σας παίρνει βάρος και αναπτύσσεται φυσιολογικά δέν υπάρχει ανησυχία. Σε καμία όμως περίπτωση δέν θηλάζουμε ανά 8ωρο ή 12ωρο γιατί αυτό σίγουρα θα σάς οδηγήσει σε απογαλακτισμό, και ότι έχετε έμμηνο ρύση δέν αποτελεί ανησυχία για τον θηλασμό.

Σάς εύχομαι καλή προσπάθεια.


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP