Παίξτε μαζί του, διαβάστε του, τραγουδήστε του!


Τα παιδιά τις περισσότερες φορές είναι πραγματικά πολύ απαιτητικά και μία από τις υποχρεώσεις σας κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους είναι να τα απασχολείτε με διάφορες δραστηριότητες προσφέροντάς τους χαρά και διασκέδαση. 

Θέλετε να μάθετε τρεις δραστηριότητες, οι οποίες σίγουρα θα το κάνουν να χαρεί;

  • Παίξτε με το παιδί σας

Σίγουρα δε σας λέμε κάτι καινούργιο. Το πρόβλημα όμως είναι πως τα παιδιά βαριούνται εύκολα με τα παιχνίδια τους, οπότε μία λύση είναι να κρύψετε κάποια τα οποία θα εμφανίσετε τη στιγμή που έχει βαρεθεί με αυτό που παίζετε.

  • Διαβάστε στο παιδί σας

Το διάβασμα είναι ό,τι καλύτερο για το παιδί σας. Επικεντρώνεται σε αυτό που του διαβάζετε ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει κάτι καινούργιο. Βέβαια δεδομένου ότι τα μικρά παιδιά δεν καταλαβαίνουν αυτά που τους διαβάζουμε αλλά αφοσιώνονται στον τόνο της φωνής, όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ανάγκη να τους διαβάζετε μόνο παιδικά βιβλία.

  • Τραγουδήστε στο παιδί σας

Σίγουρα γνωρίζετε ότι το νανούρισμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσει το παιδί σας και να το βοηθήσετε να κοιμηθεί. Αυτό που ίσως δε γνωρίζετε είναι ότι στο παιδί σας δεν αρέσουν αποκλειστικά τα παιδικά τραγουδάκια αλλά ανταποκρίνονται στα περισσότερα είδη μουσικής. Τραγουδήστε του λοιπόν το αγαπημένο σας κομμάτι και μην ανησυχείτε εάν δε μπορεί να συμμετέχει. Αυτό που χρειάζεται το παιδί σας είναι την προσοχή σας. Όσο θα το κοιτάτε, θα του τραγουδάτε και ίσως και να του χορεύετε εκείνο θα αισθάνεται το κέντρο του κόσμου σας. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να αισθανθεί ευτυχισμένο.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP