Με εκμεταλλεύεται το μωρό με τον θηλασμό;

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια-Οργονοθεραπεύτρια Βοηθός Μητρότητας-Τοκετού και λοχείας (Doula) Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC Σύμβουλος Περιγεννητικής Αγωγής-Lamaze
Έχω ένα αγοράκι 2 μηνών και μιας εβδομάδας. Αρχικά (τις πρώτες 6 εβδομάδες) με το που έκλαιγε ο μικρός, τον έβαζα στο στήθος μου και ηρεμούσε (ώστε να μη χρησιμοποιήσω πιπίλα και προκύψει σύγχυση θηλών).

Αυτό βέβαια μάλλον έχει ως αποτέλεσμα, ο μικρός με οποιαδήποτε ανησυχία να θέλει να μασουλάει το στήθος μου. Επίσης, δεν τον σταματούσα ποτέ ενώ θήλαζε, δηλαδή όση ώρα χρειαζόταν, τον άφηνα (1- 1μιση ώρα). Το βράδυ προτιμούσα να θηλάζω ξαπλωτή, ώστε να μπορώ να κοιμάμαι κιόλας, και ο μικρούλης μπορεί να κοιμόταν και στο δίωρο...

Πριν μια εβδομάδα μάλλον μου έκανε μια πληγίτσα στη θηλή (άσπρισε μέρος της) κι όταν το είπα σε μια φίλη, μου είπε πως τον αφήνω πάρα πολύ ώρα να θηλάζει και πως με "εκμεταλλεύεται", χρησιμοποιώντας τη θηλή ως πιπίλα.

Πόση ώρα θεωρείται επαρκής λοιπόν για να πάρει ο μικρός το γάλα που χρειάζεται; σημειωτέον πως παίρνει κανονικά βάρος. Επίσης, μια παιδίατρος μου χε πει ότι δεν έχουν την αίσθηση του κορεσμού, οπότε ζητάνε πιο συχνά από ότι χρειάζονται φαγητό... Ισχύει αυτό;

Μου είπαν να προσπαθώ να τρώει ανά τρίωρο πλέον. Η αλήθεια είναι πως το βράδυ το καταφέρνουμε πιο εύκολα αυτό! (κοιμάται 10, ξυπνάει 3, μετά 6 και μετά 9)

Και αν χρειαστεί να βγάλω γάλα τί ποσότητα θα υπολογίσω; Μια φορά χρειάστηκε να βγάλω, είχα υπολογίσει (αυθαίρετα και μόνη μου 150 ml) ο μικρός το ήπιε και μετά ζητούσε και άλλο να πιει (ή μήπως μασήσει;)

Το ότι είναι σχετικά πρησμένα τα ούλα του παίζουν κανένα ρόλο;

Ευχαριστώ πολύ πολύ εκ των προτέρων!!
ΜαρίαΘεσσαλονίκη
10/07/2013

Αγαπητή Μαρία,
ο τρόπος που από ένστιχτο θήλαζες αρχικά ήταν ο ιδανικός για το μωρό σου και για σένα.

Σ αυτή την ηλικία τα μωρά δεν έχουν επιθυμίες, ούτε εκμεταλλεύονται αλλά ακολουθούν τις ανάγκες τους που έχουν απόλυτα βιολογική βάση.

Τα νεογνά και τα μωρά χρειάζεται να θηλάζουν ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ καθώς ο θηλασμός δεν αποτελεί μόνο τροφή με αναντικατάστατη θρεπτική αξία αλλά χρειάζεται και για την συναισθηματική επαφή, για παρηγοριά, για απόλαυση, για "πιπίλα" και δεν υπάρχει τίποτε μα τίποτε το αφύσικο σ' αυτά !!!

Εξαιτίας τις σύστασης του μητρικού γάλακτος στο ανθρώπινο είδος τα μωρά έχουν ανάγκη να θηλάζουν όσο συχνά θήλαζε το δικό σου μωράκι, ακολούθησέ το.

Όσο πιο πλήρης είναι η παράδοσή σου στις ανάγκες του τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η στοματική φάση εξέλιξης του και θα χρειάζεται λιγότερο τον θηλασμό , ακόμη είναι πολύ νωρίς όμως για κάτι τέτοιο!!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP