Έχω ατονία και μυϊκούς πόνους. Σχετίζεται ο θηλασμός;

Απαντά η Βασιλική Δανηλάτου
Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Επιμελήτρια Β' Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
www.lactation.gr
Είμαι μια μητέρα 38 ετών και θηλάζω αποκλειστικά την 20 μηνών κόρη μου. Έχω μόνιμη ατονία από τότε που γέννησα και συχνά μυϊκούς πόνους. Η περίοδος μου ήρθε μετά από 27 μήνες (μαζί με την εγκυμοσύνη). Πριν από 8 μήνες έκανα αιματολογικές εξετάσεις και ήταν πολύ καλές.

Συγγενείς και φίλοι ιατροί το αποδίδουν στον θηλασμό. Είναι δυνατόν; Σας παρακαλώ κατευθύνετέ με σε ποια ειδικότητα ιατρού να απευθυνθώ και ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνω.

Ευχαριστώ
Κυριακή, Λάρισα 
26/07/2013

Ο θηλασμός δε σχετίζεται με ατονία και μυϊκούς πόνους, τουλάχιστον από όσα έχω διαβάσει.

Καλό θα ήταν να σας εξετάσει ένας παθολόγος ή γενικός ιατρός αρχικά -κατά προτίμηση ο οικογενειακός γιατρός σας αν υπάρχει-, να σας πάρει ένα λεπτομερές ιστορικό και να δει αν χρειάζεται περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος.

Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε πιο πολύ, ίσως δε κοιμάστε καλά και τα βράδια, για αυτό προσπαθήστε να καθιερώσετε ένα μεσημεριανό υπνάκο μαζί με τη μικρή σας. Μη ξεχνάτε να κάνετε μία ισορροπημένη διατροφή και να πίνετε άφθονα υγρά.

Η ψυχολογία σας πως είναι, νιώθετε καλά, χαίρεστε την καθημερινότητα και τη μικρή σας ή νιώθετε απογοήτευση αρκετά συχνά;

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP