Επιστροφή περιόδου μετά τον αποθηλασμό

Απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος MD, MSc, PhD, IFEPAG
Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
www.παιδογυναικολογος.gr
Θήλασα την μικρή μου για 8 μήνες αποκλειστικά. Λόγω του ότι έπρεπε να επιστρέψω στην δουλειά και λόγω διάθεσης ήθελα να κόψω το θηλασμό, πράγμα που κατάφερα με αρκετό κόπο. Πλέον τρέφεται μόνο με ξένο γάλα (υποαλλεργικό ΗΑ).

Ενώ έχω σταματήσει τον θηλασμό εδώ και 40 μέρες, δεν έχω ακόμα περίοδο. Για αρκετό διάστημα (πάνω από 20 μέρες) είχα αυτά που λέμε "καφέ" (δηλαδή βλέννες με αίμα). Έκανα 3 φορές β χοριακή και τις 2 πρώτες βγήκε 18,8 και 17,5 αντίστοιχα και η τρίτη 2,3.

Είναι φυσιολογικά όλα αυτά; Πρέπει να κάνω κάποια επιπλέον εξέταση;

Ελίνα, Αθήνα
03/07/2013

Αγαπητή φίλη,
Μετά τον αποθηλασμό, χρειάζονται συνήθως ένας με δυο μήνες μέχρι να αποκατασταθεί η περίοδος.

Στην περίπτωσή σας, λόγω της αυξημένης χοριακής γοναδοτροπίνης, φαίνεται ότι πιθανά υπήρξε κάποια εγκυμοσύνη πριν επανέλθει η περίοδος σας, η οποία ξεκίνησε αλλά σταμάτησε πάρα πολύ νωρίς.

Μετά την πάροδο ενός με δυο μήνες από τον αποθηλασμό, και με την πτώση της χοριακής γοναδοτροπίνης στις χαμηλές τιμές που αναφέρετε στην ερώτησή σας, πιστεύω ότι η περίοδος σας θα επανέλθει πάρα πολύ σύντομα.


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP