Εναλλάσσουμε τα στήθη κατά τη διάρκεια του γεύματος;

Μαία
Καλησπέρα, έχω ένα αγοράκι 2 μηνών και μιας εβδομάδας. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια που διοργανώνουν οι μαίες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και εκεί μιλούσαν για ένα γεύμα ανά στήθος, εφόσον περάσουν οι πρώτες 10 - 15 ημέρες (όπου ενάλλασσα τα στήθη, προκειμένου να ενεργοποιηθούν και τα δύο και να πάρει βάρος το μωρό).

Ωστόσο και στο συγκεκριμένο site και μιλώντας με άλλες μητέρες, κάποιες εναλλάσσουν τα στήθη κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.

Έχω μπερδευτεί, γι' αυτό και απευθύνω σε εσάς το ερώτημά μου: είναι κάποιο από τα δύο σωστό; και πόση διάρκεια απαιτείται είτε για το θηλασμό με εναλλαγή στηθών είτε για το ένα στήθος;

Ρωτάω γιατί τις πρώτες 40 μέρες, προκειμένου να εγκατασταθεί ο θηλασμός δε χρησιμοποιούσα καθόλου πιπίλα, με αποτέλεσμα ο μικρός να έχει μάθει να νανουρίζεται και όλα πάνω στο στήθος και μου έχει πληγώσει τη μια ρόγα... τον άφηνα στο στήθος κι 1-1μιση ώρα.

Μαρία, Θεσσαλονίκη
08/07/2013

Καλημέρα σας,
Η συχνότητα και η επιλογή του μαστού πράγματι διαφέρει από βρέφος σε βρέφος και από μητέρα σε μητέρα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι στο τέλος κάθε θηλασμού υπάρχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα λίπους από ότι στην αρχή και ότι το μητρικό γάλα την νύχτα, ενώ είναι πιθανά λιγότερο έχει περισσότερο λίπος από την ημέρα.

Για τους παραπάνω λόγους συνίσταται θηλασμός από το ένα στήθος ανά τάισμα (χωρίς αυτό σε καμιά περίπτωση να αποκλείει τον θηλασμό και από τον άλλο μαστό).

Τις ζεστές μέρες τα βρέφη μπορεί να θηλάζουν και από τα δύο για λίγα λεπτά προκειμένου να ξεδιψάσουν.

Όσο αφορά την χρήση πιπίλας η Π.Ο.Υ συστήνει την χρήση της μετά τις 6 βδομάδες από την γέννηση και ως το 1ο έτος.

Για τις θηλές, η καλή προσκόλληση το στήθος από το μωρό και το σταθερό κράτημα κατά την διάρκεια είναι αυτό κυρίως που προλαμβάνει τον πόνο/βλάβη στην θηλή  και όχι η συχνότητα του θηλασμού. Μια εικόνα (βλ. αριστερά) χίλιες λέξεις!


Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP