Έχω μυωπία. Να γεννήσω με επισκληρίδιο;

Απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος MD, MSc, PhD, IFEPAG
Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
www.παιδογυναικολογος.gr
Έχω μυωπία 3,25 στο 1 μάτι και ο οφθαλμίατρος μου επέτρεψε να γεννήσω φυσιολογικά, αλλά να προτιμήσω να κάνω επισκληρίδιο για να μη ζορίσω το μάτι.

Η δική σας γνώμη; Υπάρχει κίνδυνος για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς αν οι ωδίνες κρατήσουν πολλές ώρες και δε γίνει αναισθησία;

Μαρίνα, Αλεξανδρούπολη
22/07/2013

Αγαπητή φίλη,
Σε γενικές γραμμές ο μαιευτήρας είναι ηθικά υποχρεωμένος να ακολουθήσει αυτό που του συστήνει ο εξειδικευμένος για το μάτι γιατρός.

Ο οφθαλμίατρος είναι αυτός που έχει εξετάσει το μάτι σας και γνωρίζει τις βλάβες ή τους κινδύνους που έχει κάθε γυναίκα ξεχωριστά.

Το αν πρέπει να γίνει προγραμματισμένη καισαρική τομή εξαιτίας βλαβών που υπάρχουν στο μάτι σας ή αντίθετα δεν χρειάζεται να κάνετε ούτε καν επισκληρίδιο για να προστατευτεί το μάτι σας κατά την προσπάθεια ενός φυσικού τοκετού, είναι θέμα εκτίμησης του οφθαλμίατρου που έχει και την ευθύνη της συμβουλής που σας δίνει.


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP