Υπάρχουν τροφές που να βοηθούν στην αύξηση του γάλακτος;

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος www.Diatrofi-diaita.gr
Καλησπέρα σας! Το μωρό μου είναι δυο μηνών! Το γάλα μου λόγω λάθος συμβουλών άρχισε να μειώνεται, κάνω προσπάθειες για επαναγαλακτισμό! Θα ήθελα τις συμβουλές σας αν υπάρχουν τροφές που να βοηθούν στην αύξηση του γάλακτος η όχι!

Επίσης θα ήθελα να ξεκινήσω μια σωστή διατροφή για να χάσω τα παραπάνω κιλά γιατί έχουν αρχίσει να με ρίχνουν πολύ ψυχολογικά, χωρίς όμως να στερίσω από το μωρό μου τον θηλασμό! Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη στα 65 κιλά με 1.73 ύψος και έφτασα τα 82. Τώρα είμαι 72 κιλά εδώ και έναν μήνα κολλημένη!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Νίκη, Κορωπί
14/06/2013

Είμαι της άποψης πως δεν υπάρχουν "μαγικές" τροφές, για να αυξήσουν την παραγωγή του γάλακτος. Μελέτες αναφέρονται στη μαγιά μπύρας, σε κάποια τσάγια (όπως ο μάραθος), o άνηθος, η βρώμη... Κατά τον θηλασμό, "σχεδόν" όλα επιτρέπονται!

Η καλή ψυχολογία σου, αλλά και η συμπαράσταση από τους γύρω σου, θα κάνουν την προσπάθειά σου για επαναγαλακτισμό... πολύ ευκολότερη!

Να ξεκουράζεσαι καλά, να ενυδατώνεσαι και να διατρέφεσαι σωστά, αλλά όχι να τρως πολλά Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτό.

Για να σου δώσω να καταλάβεις λοιπόν, κατά τον θηλασμό χρειαζόμαστε περίπου 500 θερμίδες παραπάνω, που δεν είναι και πολλές! Αν εσύ έχεις αυξημένη όρεξη και υπερβαίνεις στην ποσότητα, σίγουρα και η απώλεια κιλών θα είναι δύσκολη!

Ο θηλασμός, βοηθά στην απώλεια των κιλών, αλλά αν η προσλαμβανόμενη ενέργεια είναι μεγαλύτερη από την ενέργεια που χρειάζεσαι, τότε ναι, δεν θα μπορέσεις να χάσεις τα κιλά σου. Ένας επιστήμονας στο χώρο της διατροφής, θα σε βοηθήσει και θα σου δώσει συμβουλές για αυτό.

Θα πρέπει όμως να είσαι σίγουρη πως γνωρίζει το αντικείμενο, για να μην στερηθείς τόσο εσύ, όσο και το παιδί σου θρεπτικών συστατικών. Η θρεπτική αξία του γάλακτος μειώνεται σε υποσιτισμένες μητέρες που θηλάζουν τα μικρά τους!

1 σχόλια :

Σοφία ,  15/6/13 10:38  

Αν μου επιτρέπεις Νίκη, σαν νέα μανούλα και εγώ να σου πω να μην αγχώνεσαι για τα κιλά. Όπως και εσύ ετσί ήμουν και εγώ και άρχισα να χάνω ξανα περίπου στο εξάμηνο. Όσο για το γάλα, όπως επισήμανε η κ.Παπαδοπούλου ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση.

Φιλικά

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP