Τα μωρά κάνουν αιμορροΐδες;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Καλημέρα!
Ο μικρός μας γεννήθηκε πριν τρεις βδομάδες με κ.τ. Θηλάζει αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή και το βάρος του αυξάνεται κατά 35 γρ. την ημέρα.

Οι κενώσεις του είναι ναι μεν συχνές αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες φαίνεται να υποφέρει, κουνάει το σωματάκι του, τα χεράκια του, δεν βρίσκει παρηγοριά στο στήθος και τελικά τον παίρνω αγκαλιά μέχρι να μπορέσει να κάνει κακάκια.

Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα περίπου την ίδια ώρα (μεταξύ 4-5 π.μ.). Τον πλένω και σιγά σιγά ηρεμεί. Στον πρωκτό του μετά την πρώτη εβδομάδα εμφάνισε ένα μικρό μπαλάκι σαν αιμορροΐδα, ρωτήσαμε την παιδίατρο και μας είπε ότι είναι μάλλον από τις πολλές κενώσεις και το σφίξιμο.

Γνωρίζετε αν αυτό είναι φυσιολογικό;
Ευχαριστώ πολύ
Δήμητρα, Κέρκυρα

27/06/2013

Μπράβο σου για τον αποκλειστικό θηλασμό.

Τα μωρά σε αυτή την ηλικία έχουν συχνά αέρια και πονάκια μέχρι να ενεργηθούν. Τα κόπρανα πώς είναι; Αν είναι πολύ υδαρείς οι κενώσεις ίσως να πρέπει να δίνεις μόνο τον ένα μαστό σε κάθε γεύμα.

Τα μωρά δεν κάνουν αιμορροΐδες αλλά συχνά φαίνονται σαν πτυχώσεις στον πρωκτό πριν από τις κενώσεις. Αν το μωρό έχει κάτι διαφορετικό τότε ίσως να πρέπει να το δει ειδικός.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP