Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και θηλασμός

Ο μητρικός θηλασμός είναι οικολογικός


Σήμερα που είναι Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχουμε έναν παραπάνω λόγο να λέμε ΝΑΙ στον θηλασμό, γιατί ο μητρικός θηλασμός -μεταξύ άλλων- είναι και οικολογικός!


Ο μητρικός θηλασμός είναι οικολογικός γιατί:
  • Μια μητέρα που θηλάζει δεν χρειάζεται να αγοράσει εξοπλισμό, ούτε συσκευασμένο γάλα, άρα δεν συμβάλει στις διαδικασίες παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς κλπ, διαδικασίες που ρυπαίνουν και επιβαρύνουν το περιβάλλον και επιπλέον δεν δημιουργεί απορρίμματα -γιατί δεν έχει τίποτε να πετάξει στα σκουπίδια!
  • Επίσης, δεν καταναλώνει ενέργεια όπως για την παρασκευή του τεχνητού γάλακτος ή για να αποστειρώσει τα απαραίτητα σκεύη (μπιμπερό, θηλές κλπ) και δεν καταναλώνει νερό και απορρυπαντικό για να τα πλύνει, άρα δεν επιβαρύνει το περιβάλλον!! 
  • Ακόμη και στην περίπτωση που έχει επιστρέψει στη δουλειά της -οπότε και προσφέρει με μπουκάλι κάποια γεύματα με μητρικό γάλα στο μωρό της- η αγορά εξοπλισμού και η κατανάλωση σε ενέργεια και νερό που απαιτείτε, είναι σε πολύ μικρότερο βαθμό από ότι στην καθημερινή και αποκλειστική σίτιση του βρέφους με τεχνητό γάλα.

Μητρικός θηλασμός! 
Είναι καλός για σένα, για το μωρό σου και για τον πλανήτη!
Γι' αυτό λέμε ΝΑΙ στον θηλασμό!

Δημοσίευση: 05/06/2013
Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα ΜΘ

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP