Όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος της εγκύου, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού

Η παχυσαρκία προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας, φαίνεται όμως ότι στην περίπτωση των γυναικών επηρεάζει και τα παιδιά τους.


Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στη Σουηδία έδειξε ότι τα παιδιά των παχύσαρκων γυναικών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννηθούν πρόωρα, αλλά και να προσβληθούν από σοβαρές ασθένειες μετά την ενηλικίωση.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της μελέτης, όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος της εγκύου από την αρχή της εγκυμοσύνης, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού.

Μάλιστα, για τις υπέρβαρες γυναίκες ο κίνδυνος είναι κατά 25% μεγαλύτερος, ενώ για τις παχύσαρκες φτάνει ακόμη και το 60%!

Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία από 1.500 γεννήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το 1992 έως το 2010 και υπολόγισαν τον δείκτη σωματικής μάζας των γυναικών, με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν λίγο πριν την εγκυμοσύνη.

 Όπως διαπίστωσαν, τα παιδιά αυτά έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από ασθένειες που δεν αποκλείεται στο μέλλον να τους στερήσουν ακόμη και τη ζωή. Μάλιστα, αυξάνονται και οι πιθανότητες προεκλαμψίας, η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσο της μητέρας, όσο και του παιδιού.

«Όταν μια γυναίκα είναι παχύσαρκη, ή έσω υπέρβαρη, αυξάνεται ο κίνδυνος επιπλοκών κατά την εγκυμοσύνη, προεκλαμψίας διαβήτη και τοκετού με καισαρική», αναφέρει στην επιστημονική έκθεση ο δρ Sven Cnattingius από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP