Ο θηλασμός είναι οικογενειακή υπόθεση!

Ποιος είπε πως ο θηλασμός αφορά μόνο τη μαμά και το μωρό;


Το μωρό χαίρεται τη σωματική επαφή με τη μαμά του που γίνεται τροφή για το σώμα και το πνεύμα του!
Η μαμά απολαμβάνει αυτή την πολύ ιδιαίτερη πτυχή της μητρότητας που προσφέρει τόσα πολλά στην ίδια και το παιδί της!

Ο μπαμπάς καμαρώνει τη δύναμη που έχει το σώμα της γυναίκας του να συνεχίζει και μετά τον τοκετό να γίνετε τροφή για το μωρό τους, μια τροφή που του χαρίζει υγεία και σωστή ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα!

Παράλληλα χαίρεται και απολαμβάνει να στηρίζει και να δυναμώνει αυτές τις γλυκές στιγμές της αγαπημένης του δυάδας (ενίοτε εναλλασσόμενη, όταν η μαμά θηλάζει δίδυμα ή και περισσότερα παιδιά!) και τους ιδιαίτερους δεσμούς που δημιουργούν σε όλη την οικογένεια!

Τα αδέρφια τώρα, (όταν υπάρχουν στην οικογένεια και άλλα, μεγαλύτερα παιδιά), είτε συμμετέχουν ως "παρατηρητές" στη διαδικασία με μεγάλο ενθουσιασμό (συχνά πυκνά και ως πειραχτήρια!!) είτε... θηλάζουν παράλληλα (tandem nursing) εφόσον το έχει επιλέξει η μητέρα!

Ο θηλασμός λοιπόν είναι οικογενειακή υπόθεση!

Γι΄αυτό μαμάδες μην αφήνετε τους μπαμπάδες αποκομμένους, έξω από αυτή την τρυφερή διαδικασία και εσείς μπαμπάδες μην αφήνετε τις μαμάδες να κάνουν μόνες τους αυτό το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων και των συναισθημάτων!

Θηλάζουσες οικογένειες...
σας εύχομαι ολόψυχα καλούς οικογενειακούς θηλασμούς!

Δημοσίευση 04/06/2013

Σχετικά άρθρα:


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP