Μήπως δεν διαβάζω σωστά τα μηνύματα για πιο συχνό θηλασμό;

Απαντά η Λίλα Μπίμπη
Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC www.paidiatros-info.gr
Ο μπέμπης μου είναι 7 εβδομάδων. Τις τελευταίες μέρες τον θηλάζω (αποκλειστικά) περίπου ανά τρίωρο. Είναι μεγάλο το διάστημα; Μήπως δεν διαβάζω σωστά τα μηνύματα για πιο συχνό θηλασμό;

Ακόμη, τρία βράδια τώρα κοιμάται συνεχόμενα 5 ώρες!!! Πειράζει;

Ευχαριστώ πολύ!!!
Μαρία, Σάμος
05/06/2013

Αγαπητή Μαρία,
το αγοράκι σου γεμίζει συχνά τις πάνες του και έχει πολύ καλή ανάπτυξη σύμφωνα με τις καμπύλες ανάπτυξης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Δεν υπάρχει λόγος να αγχωθείς.  Απλά μην στοχεύεις στο να τον έχεις σε αυστηρό πρόγραμμα και βάζε τον στο στήθος όποτε δείχνει τα πρώτα σημάδια πείνας -κάποιες φορές ίσως να είναι και πιο νωρίς από το τρίωρο.

Τα μωρά στο πρώτο στάδιο εκδήλωσης της πείνας τους, που ονομάζεται και στάδιο γρήγορης εγρήγορσης, γλύφουν τα χείλη τους, ανοιγοκλείνουν το στόμα, βάζουν τη γροθιά ή  τα δάκτυλα, το ρούχο ή το κουβερτάκι τους στο στόμα και κάνουν θηλαστικές κινήσεις.

Αυτό είναι το καλύτερο στάδιο για να προσφέρεις το στήθος στον μπέμπη σου.  Είναι ήρεμος, ζωηρός και μόλις έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι πιθανόν κάτι να «του λείπει».  Μην περιμένεις τον μπέμπη σου να γίνει υπερβολικά ανήσυχος, να αρχίσει το κλάμα για να τον θηλάσεις.

Μέσα στο σπίτι μην του δίνεις συχνά πιπίλα για να καλύψεις το κλάμα του γιατί έτσι μπορεί να καλύπτεις και την πείνα του, και αν μέσα στην ημέρα είναι πολύ ανήσυχος μπορείς να τον έχεις σε κάποιο sling ή μάρσιππο, πάνω σου  και χωρίς ρουχαλάκια, μόνο με την πάνα αν γίνεται.  Η στενή σωματική επαφή , η δέρμα με δέρμα επαφή και το baby wearing βοηθάνε ιδιαίτερα  το θηλασμό και ηρεμούν τα μωρά.

Να χαίρεσαι τον μπέμπη σου και όλα θα πάνε καλά!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP