Η κολπική εξέταση μπορεί να προκαλέσει τοκετό;

Απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος MD, MSc, PhD, IFEPAG
Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
www.παιδογυναικολογος.gr
Καλησπέρα σας,
διανύω την 39η εβδομάδα κύησης (38w+1d) του πρώτου μου παιδιού και το μωρό στην τελευταία εξέταση (37w+ 2d) δεν είχε εμπεδωθεί στην πύελο.

Η γιατρός μου, μου είπε πως θα περιμένουμε να φτάσουμε στην ΠΗΤ ή πολύ κοντά σε αυτήν προκειμένου να προχωρήσει σε πρόκληση τοκετού αν δεν έχει συμβεί το γεγονός από μόνο του.

Επίσης, μου είπε πως στην επόμενη εξέταση (38w+3d) θα μου κάνει και κολπική εξέταση. Υπάρχει πιθανότητα να προκληθεί τοκετός από την εξέταση αυτή;
Κατερίνα, Μαρούσι
19/06/2013

Αγαπητή φίλη,
Για να καταφύγει μια γυναίκα σε πρόκληση τοκετού πρέπει να υπάρχουν ορισμένοι ιατρικοί λόγοι ή να επιθυμούμε να τερματίσουμε την εγκυμοσύνη για κάποιο λόγο. Τα συχνότερα αίτια είναι η εμβρυική δυσφορία, η ανεπάρκεια του πλακούντα με κακή αιμάτωση και θρέψη του εμβρύου, οι λοιμώξεις, η παράταση κύησης και πολλά άλλα.

Η κολπική εξέταση μπορεί να προκαλέσει τοκετό. Κάθε ερεθισμός του τραχήλου μπορεί να προκαλέσει την παράγωγη κάποιων ουσιών, που συμμετέχουν ενεργά στην έναρξη του τοκετού. Για το λόγο αυτό, η κολπική εξέταση αποφεύγεται σε όλες τις περιπτώσεις που θέλουμε να αποφύγουμε ένα πρόωρο τοκετό.


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP