Καλή Πρωτομαγιά (2013)

Καλωσορίζουμε τον Μάη! Τον υποδεχόμαστε με τις φωτογραφίες που επιλέξαμε για αυτόν τον μήνα στο φετινό μας ημερολόγιο "Στιγμές Θηλασμού"* και το μήνυμα: "Ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι ντροπή, είναι χαρά!".


Ο δημόσιος θηλασμός συχνά αποτελεί -και στη χώρα μας- ταμπού, το γυναικείο στήθος δεν φαίνεται να έχει απαγκυστρωθεί από την σεξουαλική του πλευρά και ως εκ τούτου δεν είναι λίγες οι θηλάζουσες που όταν βρίσκονται σε κάποιον δημόσιο χώρο, έρχονται αντιμέτωπες με το τι πραγματικά θέλουν να κάνουν (δλδ το να ικανοποιήσουν την ανάγκη του παιδιού τους και το "τι θα πει ο κόσμος"...

Ο θηλασμός όμως είναι χαρά! Μια χαρά, που δεν έχει συγκεκριμένες ώρες έκφρασης και δεν εκφράζεται σε ορισμένα μόνο μέρη, υπό ορισμένες μάλιστα συνθήκες... Μια τέτοια χαρά, εκφράζεται (και πρέπει να εκφράζεται) ελεύθερα και ανεμπόδιστα ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ χωρίς περιορισμούς (ειδικά περιορισμούς που να επιβάλλονται από τρίτους ή για τρίτους...).

Ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι ντροπή και δεν προκαλεί, όπως άλλωστε φαίνεται και στις παραπάνω φωτογραφίες που επιλέξαμε!


Αν παρ' όλα αυτά, αισθάνεστε άβολα ή αμήχανα με το να θηλάσετε δημόσια, μην τρέχετε να κλειστείτε στο αυτοκίνητο όταν είστε στο πάρκο, την καφετέρια κλπ και πρέπει να θηλάσετε το παιδί σας... Ρίξτε κάτι επάνω σας, πχ ένα μαντήλι, ένα σεντονάκι του μωρού ή ακόμη και τη ζακέτα σας και θηλάστε ακριβώς εκεί που κάθεστε, κρατώντας μακρυά τα βλέμματα που σας φέρνουν σε δύσκολη θέση!

Καλό Μήνα σε όλους και θυμηθείτε αυτό που είχε πει κάποτε η Παιδίατρος Φωτεινή Φιλιούση:


Το μητρικό γάλα χορταίνει το μωρό όχι μόνο με τους υδατάνθρακες, τα λιπίδια κι όλα τα πολύτιμα συστατικά που περιέχει, αλλά και με την χαρά, την αισιοδοξία, την πίστη, την εμπιστοσύνη, την ευγνωμοσύνη. Γεμίστε το γάλα σας με αυτά!

*Το ημερολόγιο "Στιγμές Θηλασμού" είναι μια πρωτοβουλία του mitrikosthilasmos.com για την προαγωγή και υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού!

Δείτε το ΕΔΩ και αποκτήστε το κι εσείς ΔΩΡΕΑΝ ή μοιραστείτε το ελεύθερα!

Σχετικά άρθρα:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP